Direkt till innehållet

DO AS I SAY (13–19 år)

DO AS I SAY är en interaktiv dansföreställning som synliggör sociala beteenden i frågor om mobbning och auktoritet. Publiken medverkar i scenrummet tillsammans med de 5 dansarna och både publik och dansare får verbala instruktioner från högtalarna, men vem är det som bestämmer egentligen?

Genom abstrakt koreografi och konkreta berättelser tas publiken genom en känslosam och tankeväckande resa. Hur påverkar grupptrycket oss? Vem är auktoritär? Varför gör vi alla som hen säger? Och vad händer om vi låter bli eller säger i från?

Publiken: ”Underhållande, förvirrande, spännande, ovanligt, glad, konstnärligt, läskigt och testar dina gränser”.

“Jag upplever föreställningen som något helt fantastiskt och intressant att både kolla på och vara med i. En föreställning med sååå starkt budskap, otroligt duktiga dansare samt koreograf… det kallar jag för ett lyckat konstverk. Det var verkligen spännande att få ta en del av detta och jag hoppas att få uppleva något liknande igen.”

Skånska Dagbladet: ”En föreställning som känns i hela kroppen, DO AS I SAY går rakt in i hjärtat genom att blanda dans och rörelse med berättelser om utsatthet och mobbning. På ett okonstlat sätt återges grymheten i hur en minimal avvikelse – som en vanlig språkstörning eller någons sexualitet – få brutala konsekvenser. Dansarna i svarta, androgyna kläder är närvarande och sårbara i sitt uttryck. De är omväxlande en del av publiken och i fokus mitt på scenen. Dansen är rytmisk, känslomässig och variationsrik.”

Elisabeth Sköld, från Kulturskolan Örnsköldsvik: ”En genial och viktig dansföreställning! Behandlar känsliga ämnen; mobbing, utanförskap, grupptryck på ett känsligt, tufft, kraftfullt berörande och tydligt pedagogiskt sätt. Föreställningen är klockren för en publik i högstadieåldern, även vuxna. En publik med ovana vid modern dans får även förståelse för koreografins betydelse.”

Se en trailer för DO AS I SAY på Vimeo

Artist/grupp/kulturskapare: Bobbi Lo Produktion

Medverkande: Moa Autio, Michael Tang, Lava Markusson, Matilda Bjärum och Tiemen Stemerding.

Fotograf: Alexandra Bergman.

Bra att veta

Kan spelas i alla typer av större rum, till exempel en mindre gymnastiksal, blackbox etc, inga sittplatser behövs.

Gruppen behöver tillgång till lokalen minst 3 h innan föreställning. Vid behov kan PA-system tas med av gruppen.

Kontaktperson för bokning

Lava Markusson, telefon: 705780287, mejl: bobbiloproduktion@gmail.com

Kostnad

Totalpris som faktureras

Regional subvention

1:a föreställningen 30 000 kr (exkl. moms) 50% återbetalas efter redovisning
2:a föreställningen samma dag och lokal 7 000 kr (exkl. moms) 50% återbetalas efter redovisning

 

Senast ändrad:

Mer information

Publik: Max 40 personer inklusive personal (beroende på rummets storlek).

Längd: 45 minuter + eftersamtal cirka 10 minuter.

Lokal: Spelyta ca. 12x12 meter, inga sittplatser behövs. Alternativt storlek på rum kan diskuteras. Elkrav: 2 x 16 A. Mörkläggning är önskvärt. Bygg/rivtid: 3h/1h.

Turnéperiod: Läsåret 2024–2025. Endast v. 47 och v. 48 på hösten  och v. 7 och v. 8 samt v. 17 och v. 18 på våren.

Typ: Dans