Direkt till innehållet

Fabeldjur i blyerts (7–19 år)

Tänk att få skapa en alldeles egen fabelkaraktär! Formge unika och spännande fabelvarelser i en workshop tillsammans med illustratören Julia Szulc. Genom lekfull blyertsteknik och inspirerande övningar formas levande och roliga fabelkaraktärer.

Fabelberättandet har en lång historia och är spritt över hela världen. I fablerna blir djur levande, de talar och agerar som människor, exempelvis ugglan som den visa, räven som den listiga eller tigern som den modiga. I den här workshopen får man chansen att på ett lekfullt sätt utforska och skapa egna fabeldjur i blyertsteknik. Stor fokus läggs på att med hjälp av fantasin skapa levande roliga och fabelkaraktärer. Vi kommer även med en kombination av styrda övningar och fri skaparaktivitet utforska hur man kan teckna päls, näbbar, klor och andra djurattribut.

Workshopen leds av Julia Szulc, professionell illustratör och bildpedagog utbildad på Konstfack. Julia arbetar främst i blyerts och har en lång erfarenhet av illustrationsyrket med uppdrag för bland annat IKEA, PostNord, Malmö Symfoniorkester, Malmö Saluhall, Rabén & Sjögren, Bokförlaget Max Ström och Malmö Opera.

Varje tillfälle är 2 timmar. Workshopen passar bra som komplement till bildundervisningen eller som aktivitet under lovdagar.

Artist/grupp/kulturskapare: Julia Szulc

Medverkande: Julia Szulc

Kontaktperson för bokning

Julia Szulc, telefon: 070 405 02 39, mejl: Szulc.julia@gmail.com

Kostnad

Totalpris som faktureras

Regional subvention

1:a programmet 10 000 kr (exkl. moms) 50% återbetalas efter redovisning
2:a programmet samma dag och lokal 8 000 kr (exkl. moms) 50% återbetalas efter redovisning
3:e programmet samma dag och lokal 6 000 kr (exkl. moms) 50% återbetalas efter redovisning

 

Teckning av ett fabeldjur som blåser i ett horn.
Illustration: Julia Szulc.

Senast ändrad:

Mer information

Publik: Max 30 deltagare inklusive personal.

Längd: 2 h.

Lokal: Bänkar/bord samt stolar till deltagarna. Ni som bokar tillhandahåller papper (A4 eller A3 format) och vanliga blyertspennor. Jag tar med ritmaterial; mjukare blyertspennor (exempelvis 4B) och stompf.

Turnéperiod: Läsåret 2024–2025.

Typ: Konst