Direkt till innehållet

Intet (14–19, offentlig)

Halsbrytande om grupptryck och livets mening. Sverigepremiär för dansk ungdomssuccé!

Det är första skoldagen efter sommarlovet när Pierre-Anthon plötsligt reser sig upp, packar ihop sina saker och säger: ”Ingenting har någon betydelse, så det är ingen idé att göra något.” Och lämnar skolan. Det blir startskottet för en händelseutveckling där en skolklass gör allt och lite till, för att bevisa för Pierre-Anthon och sig själva, att livet visst har en mening. De börjar bygga upp en hög av sådant som betyder något.

Det börjar med en svart fotboll, ett par älskade gröna skor och en lika älskad cykel, men strax utmanar ungdomarna varann till allt större, känsligare och grövre insatser och handlingar, och det hela ballar ur rejält.

Intet är en historia om grupptryck som ruskar om och petar i det innersta av existensen. Det blir drastiskt, absurt, stundtals äckligt och provocerande. Där till underbart skruvad samtidskritik och fängslande, lekfull teater.

Föreställningen bygger på en ungdomsroman av den danska författarinnan Janne Teller, tämligen okänd i Sverige men modern klassiker på många håll. Inte minst i Danmark där eleverna läser Intet som en del av skolundervisningen.

I direkt anslutning till föreställningen erbjuds ett samtal där skådespelare och publik möts i en kreativ föreläsning om verket och dess författare. Hur kan en och samma bok först förbjudas för att sedan hyllas inom loppet av bara några år?

Artist/grupp/kulturskapare: Masthuggsteatern

Medverkande: Erik Lennblad och Silan Maria Budak Rasch.

Fotograf: Thorsten Hellwig

Kontaktperson för bokning

Erika Modén, mejl: erika@masthuggsteatern.se, telefon: 0793 – 58 14 08

Kostnad

Totalpris som faktureras

Regional subvention

1:a föreställningen 15 700 kr kr (exkl. moms) 50% återbetalas efter redovisning
2:a föreställningen samma dag och lokal 8 500 kr (exkl. moms) 50% återbetalas efter redovisning

Senast ändrad:

Mer information

Publik: Max 70 personer inklusive personal.

Längd: 70 minuter + 15 minuter eftersamtal (tillval, ingår i priset).

Lokal: Totalyta inkl. publikplatser 9x8 m (vi har med egna bänkar). Takhöjd minst 2,9 m. Vi har med oss eget ljud och ljus, behöver 2 st 10A uttag.

Turnéperiod: Läsåret 2024–2025.

Typ: Teater