Direkt till innehållet

Lär dig animera med papper och lera (6–19 år)

Kurser och workshopar i att göra animerad film på ett kul, enkelt och lärorikt sätt!

Animation är ett fantastiskt sätt att få uttrycka sin kreativitet, öva på sitt tålamod och stärka sin samarbetsförmåga. I workshopen går vi igenom hur man bygger scenerier och olika typer av karaktärer samt hur man animerar dessa. Deltagarna får sedan arbeta fritt på sina filmer som vi sedan tittar på tillsammans i slutet av workshopen. Deltagarna får även presentera sitt projekt och berätta om hur de har gått tillväga, på så sätt får man även träna på att tala inför en publik.

Finns det tid och intresse för en längre kurs så ingår även grunderna i manus, bildspråk, filmredigering och hur man får sin film visad på olika filmfestivaler runt om i världen. Här får deltagarna de verktyg som behövs för att bli självständiga animatörer.

Vare sig det gäller en stor eller liten grupp, unga som gamla så passar animation för alla! Men extra bra om man är fantasifull, pillig och tycker om att pyssla. Man kan jobba helt ensam eller i grupp.

Passar för alla typer av skolklasser, som ett evenemang på bibliotek eller en aktivitet på fritidsgården. Hör gärna av er med era önskemål och förutsättningar så jag kan forma kursen eller workshopen efter era behov.

Medverkande: Henrik Dahlbring, animatör, regissör och filmpedagog

Kontakt för bokning

Henrik Dahlbring, telefon: 0707427339, e-post: henrik@magsunmedia.se

 

Kostnad

Totalpris som faktureras

Regional subvention

1:a programmet 8 500 kr (exkl. moms) 50% återbetalas efter redovisning

Senast ändrad:

Mer information

Publik: Max 30 deltagare inklusive personal.

Längd: 3 timmar.

Lokal: Takbelyst rum med bord och stolar, vägguttag för bordslampor som Henrik har med. Projektor med vga/hmdi-koppling underlättar workshopen.

Turnéperiod: Läsåret 2024–2025.

Typ: Film