Direkt till innehållet

Måla med kaffe och te (5–19 år)

En workshop med barnboksillustratören Jesper Jenemark som älskar kaffe; både att dricka och att måla med. Han använder alltid kaffe och te i sina illustrationer. Nu får du chansen att prova!

Vi inleder med att titta på bilderböckerna ”Kompisen i hissen”, ʺVara medʺ och ”Solveig och jag” för att få inspiration och se hur kaffe och te kan användas för att skapa bilder. Sedan blandar vi till kaffe och te och utforskar tillsammans dessa olika medier. Vi får lära oss olika tekniker som utnyttjar de olika egenskaper som kaffe och te har. Vi får också se hur slumpen kan hjälpa oss när vi skapar våra bilder. Egna mönster och bilder skapas med kaffe och te. Antingen målar vi fritt, eller så kan läraren komma med förslag på tema. Kaffe- och tefläckarnas form eller materialets begränsningar kan också ge idéer till annorlunda motiv! Workshopen stimulerar kreativiteten och väcker nyfikenheten för att skapa bilder med andra medier än de traditionella. Det finns inget rätt eller fel. Innehållet i workshopen anpassas för olika åldersgrupper. Det går även att anpassa workshopen så att deltagarna får inblick i hur en illustratör arbetar i ett bokprojekt.

Jesper Jenemark är illustratören som alltid använder kaffe och te i sina bilder. Han har illustrerat både bilderböcker och kapitelböcker och har stor erfarenhet av att hålla teckningsworkshops och skapande skola-projekt för barn och ungdomar. Han har en magisterexamen i konstvetenskap och har vid sidan av sitt bildskapande också arbetat som mellanstadielärare.

Artist/grupp/kulturskapare: Jesper Jenemark

Medverkande: Jesper Jenemark

Fotograf: Jesper Jenemark

Kontaktperson för bokning

Jesper Jenemark, telefon: 070-576 94 22, mejl: jesper_jenemark@hotmail.com

Kostnad

Totalpris som faktureras

Regional subvention

1:a programmet 7 700 kr (exkl. moms) 50% återbetalas efter redovisning
2:a programmet samma dag och lokal 1 500 kr (exkl. moms) 50% återbetalas efter redovisning
3:e programmet samma dag och lokal 1 500 kr (exkl. moms) 50% återbetalas efter redovisning
Offentligt program: Workshop 120 minuter. 11 200 kr (exkl. moms) 50% återbetalas efter redovisning

Senast ändrad:

Mer information

Publik: Max 35 deltagare, inklusive personal.

Längd: 60– 75 minuter.

Lokal: Normalstort klassrum eller bildsal, gärna med whiteboard. Jag har med mig det arbetsmaterial som behövs; kaffe, te, akvarellpapper och penslar.

Turnéperiod: Läsåret 2024–2025.

Typ: Konst