Kattegatts kustvattenråd

Den 29 april 2015 bildades Kattegatts kustvattenråd. Vi arbetar utifrån EU:s vattendirektiv och vänder oss till alla som har intresse av kustvattenfrågor i vårt geografiska område; företag; offentliga verksamheter; intresseorganisationer; privatpersoner; m.fl.

Kattegatts kustvattenråd arbetar från Kungsbacka kommun i norr till Kullaberg i söder. Här finns mer info om kustvattenrådet (PDF-dokument, 364 kB) .

Logotyp Kattegatts kustvattenråd

Här hittar du formulär för anmälan om medverkan i Kattegatts kustvattenråd. Du kan även skicka anmälan med post till Kattegatts kustvattenråd, Region Halland, Box 517, 30180 Halmstad.

Ni som medverkar i kustvattenrådet har möjlighet att ta intitiativ till aktiviteter och åtgärder. Läs mer här!

Rådslag 29 mars 2019 tema klimatanpassning av kusten

Välkommen till vårens rådslag i Ängelholm! Läs mer här.

Projekt - strandstädning

Kattegatts kustvattenråd har fått bidrag från Naturvårdsverket för ett strandstädningsprojekt. Projektet innehåller förutom strandstädning bl.a. en gemensam utbildningsdag för kommunerna. Denna arrangerades den 29 november i Falkenberg med målsättningen att lära oss mer och att diskutera gemensamma strategier för frågor om nedskräpning, skräpmätning och kommunikation. Dokumentationen från workshopen hittar du här.

Nätverksmöte för de limniska vattenråden

Under 2019 har vi två nätverksmöten på gång. Dels är det Ätransvattenråd som tagit initiativ till ett möte om låga flöden och dels är det Suseåns vattenråd som vill träffas och prata bete och vattenvård. Håll utkik efter inbjudan. Läs mer om nätverket här.

Västerhavsveckan 2019

Vi medverkar i Västerhavsveckan 3-11 augusti och vill gärna bidra till roliga och intressanta aktiviteter inom hela vårt geografiska område. Läs mer här: http://vasterhavsveckanskanehalland.se/

Nyhetsbrev och sociala medier

Myckert händer som rör hav och kust och intresset för frågorna är stort. Vi omvärldsbevakar via våra kanaler i sociala medier, Facebook, Twitter och Instagram, men vi har även ett nyhetsbrev. Anmäl dig på till anne.udd@regionhalland.se om du vill prenumerera.