Direkt till innehållet

Utvecklare med inriktning på informationssäkerhet

Ort: Halmstad eller Varberg

Anställningsform: Tillsvidareanställning, 100%

Publicerad: 2021-10-05

Sista ansökningsdag: 2021-10-27

Sök tjänsten

Nu söker i dig som vill vara med och bidra till att Hallands sjukhus kan fortsätta att erbjuda den bästa specialistsjukvården med patientens behov i fokus!

Din roll hos oss

Som utvecklare med inriktning på informationssäkerhet hos oss kommer du ha ett roligt och utvecklande arbete. I rollen ingår att ge stöd och råd till verksamheten så att informationstillgångar får tillräckligt skydd, främst genom stöd och kravställning samt riskbedömning och utbildning. Du arbetar både i team och har egna uppdrag.

I rollen ingår även arbeta nära Region Hallands säkerhetsavdelning med att följa upp hanteringen av rekommendationer och att praktiskt stödja verksamheten inom informationssäkerhet. I ärenden rörande persondataskydd samverkar du med våra dataskyddsombud som finns inom regionen.

Arbetsuppgifterna utgår från beslutade mål för Hallands sjukhus och Region Halland.

I din roll som utvecklare/samordnare är dina uppgifter främst att:

  • Planera, stödja, samordna och följa upp informationssäkerheten på Halland sjukhus.
  • Stödja chefer och arbetsgrupper med utbildning inom området.
  • Stödja chefer och medarbetare i deras arbete med informationsklassning och riskanalyser.
  • Följa upp det systematiska informationssäkerhetsarbetet som bedrivs inom förvaltningen med utgångspunkt i både intern- och externrevision.
  • Utveckla informationssäkerheten till ett proaktivt och naturligt arbetsinslag i vårdverksamheten.
  • God kännedom om relevanta ISO standarder.
  • Ta fram och sammanställa faktaunderlag för beslut och ställningstaganden.

Om arbetsplatsen

Utvecklingsavdelningen är tillsammans med HR, Ekonomi, Kansliavdelningen och Medicinsk teknik Halland en del i område Lednings- och verksamhetsstöd på Hallands sjukhus. Vårt gemensamma uppdrag är att stödja Hallands sjukhus genomförande av grunduppdragen, vård, utbildning och att tillsammans ständigt utveckla och förbättra verksamheten.

Kvalifikationer

Vi ser att du har en högskoleutbildning inom informationssäkerhet eller annan lämplig högskoleutbildning. Erfarenhet av arbete med ledningsansvar, förändrings- och digitalt utvecklingsarbete och verksamhetstrategin Lean är meriterande liksom arbete med flöden och processer. Vidare bör du ha en god förmåga att samarbeta i team samt koordinera och samordna komplexa uppdrag, resurser och tillgångar.

Rollen kräver också att du är strukturerad och har en god administrativ förmåga. Som person är du analytisk, lyhörd och kommunikativ och kan samverka med chefer och medarbetare på alla nivåer i verksamheten. Samtidigt kan du lösa uppdrag både självständigt och tillsammans med andra och bidrar med energi och gott samarbetsklimat i teamet. Genom nyfikenhet och förmåga att tänka nytt engagerar du andra i din omgivning. Stor vikt läggs vid personlig lämplighet.

Säkerhetsprövning med registerkontroll enligt säkerhetsskyddslagen (2018:585) genomförs innan beslut om anställning fattas.

Varmt välkommen med din ansökan!

Vårt erbjudande

För oss är det viktigt att du ska trivas och utvecklas i ditt arbete. Klicka här för att läsa mer om de förmåner vi kan erbjuda dig som anställd. 

Om Region Halland


Region Halland är till för alla som bor och arbetar här i Halland. Vi är över 8 000 medarbetare inom 370 olika yrken som alla arbetar för att erbjuda en god hälso- och sjukvård och att främja tillväxt och utveckling. Vi ansvarar också för kollektivtrafiken i Halland och driver frågor inom områden som näringsliv, kultur och utbildning. Vår vision är ”Halland ­ – bästa livsplatsen” och med det menar vi att Halland ska bli den bästa platsen att bo på, utbilda sig, arbeta och driva företag i. Vi har kommit en bra bit på vägen, välkommen att följa med oss på vår resa! Vill du veta mer om Region Hallands organisation, vårt uppdrag och vår vision? Klicka här

Strävan efter jämställdhet, mångfald och likvärdiga villkor är både en kvalitetsfråga och en självklar del av Region Hallands värdegrund.

Region Halland krigsplacerar all tillsvidareanställd personal.

Till bemannings- och rekryteringsföretag och till dig som är försäljare:
Vi undanber oss vänligt men bestämt direktkontakt med bemannings- och rekryteringsföretag samt försäljare av ytterligare jobbannonser. Region Halland har upphandlade avtal.

Anställningsform Tillsvidareanställning
Anställningens omfattning Heltid
Tillträde 2022-01-01 eller enligt överenskommelse.
Löneform Månadslön
Antal lediga befattningar 1
Sysselsättningsgrad 100%
Ort Halmstad eller Varberg
Län Hallands län
Land Sverige
Referensnummer 2021/988
Kontakt Johan Blom, Avdelningschef, johan.blom@regionhalland.se
Facklig företrädare För kontakt med facklig representant kontakta, växeln: 035-13 00 00
Publicerat 2021-10-05
Sista ansökningsdag 2021-10-27

Sök tjänsten