Direkt till innehållet

Fastighetsstrateg till Regionfastigheter

Ort: Halmstad

Anställningsform: Tillsvidareanställning, 100%

Publicerad: 2022-06-17

Sista ansökningsdag: 2022-07-31

Sök tjänsten

Arbetsuppgifter

Som fastighetsstrateg på Regionfastigheter kommer du tillsammans med ledningsgruppen driva Regionfastigheters utveckling av det strategiska lokalförsörjningsarbetet så att det svarar gentemot vårt uppdrag. 

Du kommer ha mandat att ansvara för ett övergripande perspektiv gällande behovsskedet och dess ingående processer. Med en samlad överblick över fastigheter och lokaler, samt strategiskt arbete med att kartlägga och prognostisera framtida behov, blir din uppgift att arbeta långsiktigt för en effektiv och rätt lokalanvändning kopplat till verksamhetsutveckling, uppsatta mål samt demografiska förändringar.

Du kommer även ha ett särskilt ansvar för omvärldsbevakning, samt att omsätta informationen till hur det påverkar lokalförsörjningens strategier, planer och metoder. Du ska i samband med framtagande av underlag för strategiska beslut och bidra till en positiv verksamhetsutveckling. Du kommer att ingå i fastighetsteam tillsammans med projektledare och förvaltare.

Tillsammans med ledningsgruppen kommer du vidareutveckla övergripande strategier och arbetsmetoder för lokalförsörjningen. Du leder ett utvecklingsarbete kring att forma riktlinjer kring lokalplaneringsprocesserna och styrande principer samt säkerställer ett övergripande perspektiv på lokalförsörjning. Som fastighetsstrateg ska du även vara ett stöd till övriga inom organisationen i deras utveckling framåt för att säkerställa kvalitet, kostnadseffektivitet och enhetlighet.

Om arbetsplatsen

Regionfastigheter är en avdelning inom Regionkontorets ekonomiavdelning. Vi ansvarar först och främst för bygg-, förvaltnings- och hyresfrågor. Det innebär att vi aktivt stödjer regionens verksamhet med ändamålsenliga lokaler, god miljö och anpassad infrastruktur. Vår verksamhet kan också uttryckas i fastigheter och kvadratmeter: vårdcentraler, sjukhus, skolor, tandläkar- och psykiatrimottagningar. Totalt 440 000 kvadratmeter med många och olika byggprojekt och ca 90 inhyrda kontrakt. 

Regionfastigheter är mitt i ett förändringsarbete med expansion och särskild satsning på utvecklad organisation med utvecklat strategiskt arbete och med fokus på processer och moderna arbetsmetoder, i det pågående arbetet har du som fastighetsstrateg en betydande roll med stor möjlighet att påverka din framtida.

Kvalifikationer

Vi söker dig som har en akademisk utbildning/examen inom relevant område som arbetsgivaren bedömer lämplig. Du har flera år av aktuell erfarenhet av strategiskt arbete med lokalfrågor samt erfarenhet av omvärldsanalyser. Meriterande om du även har erfarenhet av arbete med fastighets- och lokalfrågor inom offentlig verksamhet.

Vi ser att du arbetat med större utvecklings- eller förändringsprojekt, är en god kommunikatör och erfarenhet av relationsskapande arbete med mycket kundkontakt. Du har goda kunskaper i Office-paketet samt talar och skriver obehindrat på svenska. 

Arbetet innebär mycket frihet under ansvar varför du behöver vara självgående och initiativtagande i din planering och i din samverkan med andra. Du har ett brett perspektiv på frågor och ser till Regionfastigheter med slutkunder i ditt agerande och dina beslut. Du söker samarbete och har förmågan att skapa tydlighet för andra i komplexa frågor. Du är strukturerad och kan arbeta mot mål med både kort och långt tidsperspektiv. Du är också duktig på att påverka och övertyga.

Vi söker dig som är kommunikativ och lyhörd och har lätt för att etablera och utveckla goda relationer. Du ser till helheten och Regionfastigheters övergripande uppdrag. Du har förmågan att förstå verksamhetens och kunders utvecklingsbehov och hur strategiskt arbete kan underlätta den utvecklingen. Vi kommer lägga stor vikt vid personlig lämplighet.

Varmt välkommen med din ansökan!

Tjänsten är placerad i säkerhetsklass varför ett anställningserbjudande förutsätter en godkänd säkerhetsprövning.

Vårt erbjudande

För oss är det viktigt att du ska trivas och utvecklas i ditt arbete. 
Läs mer om de förmåner vi kan erbjuda dig som anställd.

Om Region Halland


Region Halland är till för alla som bor och arbetar här i Halland. Vi är över 8 000 medarbetare inom 370 olika yrken som alla arbetar för att erbjuda en god hälso- och sjukvård och att främja tillväxt och utveckling. Vi ansvarar också för kollektivtrafiken i Halland och driver frågor inom områden som näringsliv, kultur och utbildning. Vår vision är ”Halland ­ – bästa livsplatsen” och med det menar vi att Halland ska bli den bästa platsen att bo på, utbilda sig, arbeta och driva företag i. Vi har kommit en bra bit på vägen, välkommen att följa med oss på vår resa! Läs mer om Region Hallands organisation, vårt uppdrag och vår vision.

Strävan efter jämställdhet, mångfald och likvärdiga villkor är både en kvalitetsfråga och en självklar del av Region Hallands värdegrund.

Region Halland krigsplacerar all tillsvidareanställd personal.

Till bemannings- och rekryteringsföretag och till dig som är försäljare:
Vi undanber oss vänligt men bestämt direktkontakt med bemannings- och rekryteringsföretag samt försäljare av ytterligare jobbannonser. Region Halland har upphandlade avtal.

Anställningsform Tillsvidareanställning
Anställningens omfattning Heltid
Tillträde Enligt överenskommelse
Löneform Månadslön
Antal lediga befattningar 1
Sysselsättningsgrad 100%
Ort Halmstad
Län Hallands län
Land Sverige
Referensnummer 2022/884
Kontakt Katarina Lindh, Fastighetschef, 0721-447666
Facklig företrädare Fredrik Solvang, Saco, 0766-964599
Rebecka Apelvi, Vision, 070-6126065
Publicerat 2022-06-17
Sista ansökningsdag 2022-07-31

Sök tjänsten