Direkt till innehållet

Fysioterapeut/Sjukgymnast till vuxenhabiliteringen, Halmstad

Ort: Halmstad

Anställningsform: Tillsvidareanställning, 100%. Sysselsättningsgrad enligt överenskommelse.

Publicerad: 2022-06-27

Sista ansökningsdag: 2022-07-10

Sök tjänsten

Tycker du om att arbeta i team och vill ha ett intressant och utvecklande jobb? På habiliteringen är vi med och bidrar till att personer med olika funktionsnedsättningar ska kunna leva så självständigt som möjligt. Hos oss får du möjlighet att göra skillnad på riktigt!

Arbetsuppgifter

Vi arbetar i ett tvärprofessionellt team med avsikt att se individen i ett helhetsperspektiv. En hög delaktighet är en förutsättning för vårt arbete. Fysioterapeutisk bedömning görs för att få relevant kunskap om patientens styrkor och begränsningar som ett led i habiliteringsteamets kartläggningsprocess. Fysioterapeutisk behandling kan ges individuellt och i gruppform och sker på samtliga ICF’s nivåer. Insatserna ges individuellt eller i grupp på habiliteringen eller, då det krävs, i patients vardagsmiljö. Fysioterapeuten ger behandling såväl enskilt som i samarbete med teamkollegor. Samverkan sker med andra vårdenheter, myndigheter och verksamheter kring patienten. Tjänsten är placerad på habiliteringen i Halmstad (vuxenteamet), där du kommer att vara en av två sjukgymnaster i teamet.

Om arbetsplatsen

Habiliteringen i Halmstad är ett av tre områden i Halland som ger habiliterande insatser till barn, unga och vuxna med olika former av funktionsnedsättningar. Avdelningen är indelad i tre team varav två arbetar med barn upp till 18 år och ett med vuxna från 18 år. Vuxenhabiliteringsteamet består av arbetsterapeut, fysioterapeut, kurator, logoped, psykolog, sekreterare, sjuksköterska och specialpedagog.

Ett arbete på habilitering bidrar till att personer med olika funktionsnedsättningar ska kunna leva ett så självständigt liv som möjligt, oavsett förutsättningar. Det är ett jobb med stor variation som innebär eget ansvar men också nära samarbete med dina teamkollegor. På habiliteringen arbetar vi med samtal, hjälpmedel, vardagsstrategier, långsiktighet och att skapa möten mellan människor. Vårt arbete baseras på delaktighet och respekt för människors inneboende värde och självbestämmande, för olikheter och accepterande av den mänskliga mångfalden och för fortlöpande utveckling av förmågor.

Kvalifikationer

Vi söker dig som är legitimerad fysioterapeut/sjukgymnast. Erfarenhet av arbete inom habiliteringsverksamhet är meriterande, likaså kunskap om positionering och vidareutbildning i Basal kroppskännedom. Körkort B är ett krav då många besök sker i patientens hem. Du ska även besitta goda kunskaper i svenska språket, i såväl tal som skrift.

Vidare ser vi att du som söker har ett genuint intresse av att arbeta med människor och har lätt för att skapa relationer och nätverk. Som person har du god förmåga att samverka med andra yrkesgrupper och är öppen för arbete med förbättringar av verksamheten. Vi ser att du med engagemang vill vara med och bidra med dina kunskaper till att utveckla vårt arbete. Stor vikt kommer att läggas vid personlig lämplighet.

Varmt välkommen med din ansökan!

För oss är det viktigt att du ska trivas och utvecklas i ditt arbete. Klicka här för att läsa mer om de förmåner vi kan erbjuda dig som anställd.

Om Region Halland


Region Halland är till för alla som bor och arbetar här i Halland. Vi är över 8 000 medarbetare inom 370 olika yrken som alla arbetar för att erbjuda en god hälso- och sjukvård och att främja tillväxt och utveckling. Vi ansvarar också för kollektivtrafiken i Halland och driver frågor inom områden som näringsliv, kultur och utbildning. Vår vision är ”Halland ­ – bästa livsplatsen” och med det menar vi att Halland ska bli den bästa platsen att bo på, utbilda sig, arbeta och driva företag i. Vi har kommit en bra bit på vägen, välkommen att följa med oss på vår resa! Läs mer om Region Hallands organisation, vårt uppdrag och vår vision.

Strävan efter jämställdhet, mångfald och likvärdiga villkor är både en kvalitetsfråga och en självklar del av Region Hallands värdegrund.

Region Halland krigsplacerar all tillsvidareanställd personal.

Till bemannings- och rekryteringsföretag och till dig som är försäljare:
Vi undanber oss vänligt men bestämt direktkontakt med bemannings- och rekryteringsföretag samt försäljare av ytterligare jobbannonser. Region Halland har upphandlade avtal.

Anställningsform Tillsvidareanställning
Anställningens omfattning Heltid
Tillträde Enligt överenskommelse
Löneform Månadslön
Antal lediga befattningar 1
Sysselsättningsgrad 100%. Sysselsättningsgrad enligt överenskommelse.
Ort Halmstad
Län Hallands län
Land Sverige
Referensnummer 2022/934
Kontakt Charlotte Svensson, Avdelningschef, 0733-054984
Facklig företrädare Emma Cederlund, Saco, 0300-565211
Publicerat 2022-06-27
Sista ansökningsdag 2022-07-10

Sök tjänsten