Direkt till innehållet

Processledare kollektivtrafik sökes till Region Halland

Ort: Halmstad

Anställningsform: Tillsvidareanställning, 100%

Publicerad: 2022-06-30

Sista ansökningsdag: 2022-07-31

Sök tjänsten

Är du Region Hallands nästa Processledare Kollektivtrafik och vill bidra till Halland - Bästa livsplatsen? Välkommen att söka till oss!

Arbetsuppgifter

På avdelningen för regional samhällsplanering arbetar vi för att stärka Hallands attraktivitet och hållbara utveckling genom att bedriva utvecklingsarbete på flera områden.

Kollektivtrafiken är ett viktigt verktyg för att hantera många av de samhällsutmaningar vi står inför samt skapa förutsättningar för att bland annat knyta ihop arbetsmarknader. Trender som ökad rörlighet, större arbetsmarknader och digitalisering tillsammans med ett förändrat klimat kräver planering för ett långsiktigt hållbart samhälle. Vi arbetar i nära samverkan med kommuner och myndigheter för att samlat kunna redogöra för de halländska förutsättningarna för den långsiktiga utvecklingen av kollektivtrafiken på regional nivå.

Vi söker en processledare som ska ingå i ett team som består av processledare inom samhällsplanering och infrastruktur samt Hallandstrafiken. Det regionala utvecklingsarbetet utförs i nära samarbete med kommuner, andra regioner, myndigheter och internt med andra avdelningar på Region Halland. Vi driver frågor framåt genom att ta fram beslutsunderlag till politiker, bjuder in till samverkan samt bidra med kunskap till nytta för andra aktörer inom samhällsbyggnadsområdet.

Rollen innebär ett stort mått av självständigt arbete inom ramen för avdelningens uppdrag. Som processledare för kollektivtrafik kommer du mer specifikt att:

  •  Driva den strategiska utvecklingen av kollektivtrafiken i länet
  • Leda processen med framtagande och genomförande av Regionalt Trafikförsörjningsprogram för Halland
  • Inom ramen för genomförandet av Trafikförsörjningsprogrammet utveckla samplanering med berörda parter
  • Ta fram underlag för politisk beredning samt besvara remisser
  • Föredra ärenden
  • Delta i det övergripande arbetet med samhällsutvecklande planering på regional nivå 

Om arbetsplatsen

Avdelningen regional samhällsplanering består idag av sju personer som arbetar med regionala utvecklingsfrågor som till exempel regional fysisk planering, infrastruktur och bredband.

Kvalifikationer

Vi söker dig som har:

  • Relevant universitets/högskoleutbildning inom samhällsplanering eller liknande
  • God kunskap om samhällsplaneringsfrågor och/eller kollektivtrafikfrågor
  • God stilistisk förmåga i svenska i skrift och förmåga att hålla muntliga presentationer
  • God kunskap om regional utveckling

Som person är du stabil med mycket god samarbetsförmåga. Du har lätt för att anpassa dig till nya omständigheter och ser möjligheter i förändringar. Du tänker strategiskt och har ett brett perspektiv på frågor. Vidare har du också förmåga att se helheter och ta hänsyn till det större perspektivet. Stor vikt kommer att läggas vid personlig lämplighet.

Intervjuer är planerade till v.35

Varmt välkommen med din ansökan!

Vårt erbjudande

För oss är det viktigt att du ska trivas och utvecklas i ditt arbete. 
Läs mer om de förmåner vi kan erbjuda dig som anställd.

Om Region Halland


Region Halland är till för alla som bor och arbetar här i Halland. Vi är över 8 000 medarbetare inom 370 olika yrken som alla arbetar för att erbjuda en god hälso- och sjukvård och att främja tillväxt och utveckling. Vi ansvarar också för kollektivtrafiken i Halland och driver frågor inom områden som näringsliv, kultur och utbildning. Vår vision är ”Halland ­ – bästa livsplatsen” och med det menar vi att Halland ska bli den bästa platsen att bo på, utbilda sig, arbeta och driva företag i. Vi har kommit en bra bit på vägen, välkommen att följa med oss på vår resa! Läs mer om Region Hallands organisation, vårt uppdrag och vår vision.

Strävan efter jämställdhet, mångfald och likvärdiga villkor är både en kvalitetsfråga och en självklar del av Region Hallands värdegrund.

Region Halland krigsplacerar all tillsvidareanställd personal.

Till bemannings- och rekryteringsföretag och till dig som är försäljare:
Vi undanber oss vänligt men bestämt direktkontakt med bemannings- och rekryteringsföretag samt försäljare av ytterligare jobbannonser. Region Halland har upphandlade avtal.

Anställningsform Tillsvidareanställning
Anställningens omfattning Heltid
Tillträde Hösten 2022
Löneform Månadslön
Antal lediga befattningar 1
Sysselsättningsgrad 100%
Ort Halmstad
Län Hallands län
Land Sverige
Referensnummer 2022/936
Kontakt Ann Mårtensson, Processledare, 076-6976300 Erik Hansson, Avdelningschef , 0733-412023
Facklig företrädare Fredrik Solvang, Saco, 0766-964599
Monica Johansson, Vision, 070-4733966
Karin Nordstrand Sandersson, Vårdförbundet, 070-6079682
Publicerat 2022-06-30
Sista ansökningsdag 2022-07-31

Sök tjänsten