Direkt till innehållet

Skötare/ Usk för sommarvikariat inom Psykiatrin / BUP, Halmstad och Varberg

Ort: Halmstad och Varberg

Anställningsform: Särskild visstidsanställning, Varierande sysselsättningsgrad, semestervik/timanställning under sommaren 2024

Publicerad: 2023-11-27

Sista ansökningsdag: 2024-04-28

Sök tjänsten

Region Hallands vision är att bli den bästa livsplatsen och vi vet att våra medarbetare är nyckeln till våra goda resultat i många nationella mätningar. Vi är ständigt på jakt efter nya stjärnor och vi hoppas att just du, med din kunskap och kompetens, kan hjälpa oss att fortsätta nå vår vision!

Psykiatrin Halland är Region Hallands förvaltning för all offentlig specialistpsykiatri. Här ingår psykiatri för barn, ungdomar och vuxna, såväl öppen- som heldygnsvård. Vi har ca 900 medarbetare och verksamheter i alla regionens kommuner. 

I sommar söker vi flertalet medarbetare till alla avdelningar i både Halmstad och Varberg. 

I Halmstad finns: 

 • BUP avdelning 25
 • Psykiatriska intensivvårdsavdelningen med akutmottagning,
 • Avd 19 som är en allmänpsykiatrisk avdelning och
 • Avd 26 som är en allmänpsykiatrisk avdelning med inriktning mot äldre personer med olika psykiatriska diagnoser samt inriktning mot psykoser
 • LARO-mottagning
 • ECT-mottagning

Varberg:

 • Avd 20 som är en rättspsykiatrisk avdelning med utslussningsfokus
 • Avd 21 som är en rättspsykiatrisk avdelning
 • Avd 22 som är en allmänpsykiatrisk vårdavdelning
 • Avd 23 med inriktning psykosvård
 • Avd 24 med inriktning missbruk och beroende, i anslutning till avdelningen finns LARO-mottagningen för opiodberoende.
 • PIVA som är en psykiatrisk intensivvårdsavdelning med akutmottagning
 • ECT-mottagning

Vi söker nu skötare, undersköterskor och behandlingspersonal som vill ha ett utvecklande sommarvikariat 2024, där du arbetar i nära samarbete med olika professioner.

Om arbetet

Vi erbjuder dig ett arbete i en organisation med patienten i fokus, som präglas av vetenskap, beprövad erfarenhet, öppenhet och samverkan. I vår verksamhet ser man till hela människan och vi arbetar för att ständigt förbättra och utveckla den psykiatriska omvårdnaden.

Som skötare/undersköterska/behandlingspersonal kommer du att arbeta närmast patienten och i ditt arbete ingår exempelvis daglig omvårdnad, kontroll av vitala parametrar, stödsamtal, aktiviteter/social träning samt dokumentation i VAS (Region Hallands datajournalsystem). Ditt arbete anpassas efter varje patients unika behov, som kan variera under behandlingstiden.

Hos oss deltar du i ett väl genomarbetat introduktionsprogram där en del är en verksamhetsnära introduktion på den avdelning du kommer att arbeta. Vi ser gärna att du kan introduceras i god tid under våren med möjlighet att arbeta extra vid behov inför ditt semestervikariat. Våra sommarvikarier erbjuds friskvårdbidrag och som anställd inom regionen har du fri sjukvård under din anställningstid.

Arbetstiderna är varierande, dag-, natt- och rotationstjänstgöring. Tidsbegränsad anställning enligt överenskommelse under semesterperioden 2024 (juni-augusti) med goda möjligheter till fortsatt timanställning efter sommaren.

Om dig

Vi söker dig som har fullgjort skötarutbildning (Omvårdnadsprogrammet eller Vård och omsorgsprogrammet alternativt äldre program) med lägst betyg Godkänd i samtliga kurser, eller har fullgjord undersköterskeutbildning med annan inriktning. Du är också anställningsbar om du är under pågående utbildning till skötare/undersköterska och har fullgjort minst en praktikperiod med godkänt betyg.

Alternativt är du sjuksköterska eller läkare under utbildning, då är det önskvärt att du har slutfört

 • 3 terminer på sjuksköterskeutbildningen för heldygnsvården
 • 4 terminer på sjuksköterskeutbildningen för BUP
 • 4 terminer på läkarutbildningen

Som behandlingspersonal ser vi gärna att du läser på socionom- eller psykologprogrammet eller likvärdigt. Behandlingspersonal söker vi Varberg och BUP Halmstad.

Erfarenhet av arbete inom psykiatrisk vård är meriterande.

Att arbeta som skötare hos oss är roligt, omväxlande och utmanande samtidigt som det ställer krav på dig att både vara flexibel och kunna arbeta självständigt. Du är en trygg och stabil person som har en god förmåga att prioritera mellan arbetsuppgifter och kan hantera ibland pressade situationer. God samarbetsförmåga är av yttersta vikt, ett positivt och professionellt förhållningssätt samt ett gott bemötande gentemot patienter och arbetskamrater är något vi söker efter. Vi fäster stor vikt vid personlig lämplighet.

Ansökan

För att kvalitetssäkra rekryteringsprocessen och för att vi ska kunna gå vidare med din ansökan ber vi dig att bifoga betyg/intyg för din genomförda eller pågående utbildning. Och för att få en så snabb och effektiv rekryteringsprocess som möjligt kommer vi som första steg att kontakta referenser på dig som uppfyller våra grundkrav. Vi använder oss av digital referenstagning via RefApp.

I denna rekrytering sker urval och tillsättning löpande så varmt välkommen med din ansökan redan idag!

Om Region Halland


Region Halland är till för alla som bor och arbetar här i Halland. Vi är över 8 000 medarbetare inom 370 olika yrken som alla arbetar för att erbjuda en god hälso- och sjukvård och att främja tillväxt och utveckling. Vi ansvarar också för kollektivtrafiken i Halland och driver frågor inom områden som näringsliv, kultur och utbildning. Vår vision är ”Halland ­ – bästa livsplatsen” och med det menar vi att Halland ska bli den bästa platsen att bo på, utbilda sig, arbeta och driva företag i. Vi har kommit en bra bit på vägen, välkommen att följa med oss på vår resa! Läs mer om Region Hallands organisation, vårt uppdrag och vår vision.

Strävan efter jämställdhet, mångfald och likvärdiga villkor är både en kvalitetsfråga och en självklar del av Region Hallands värdegrund.

Region Halland krigsplacerar all tillsvidareanställd personal.

Till bemannings- och rekryteringsföretag och till dig som är försäljare:
Vi undanber oss vänligt men bestämt direktkontakt med bemannings- och rekryteringsföretag samt försäljare av ytterligare jobbannonser. Region Halland har upphandlade avtal.

Anställningsform Särskild visstidsanställning
Anställningens omfattning Heltid/Deltid
Tillträde Tillträde enl. överenskommelse.
Löneform Timlön
Antal lediga befattningar 20
Sysselsättningsgrad Varierande sysselsättningsgrad, semestervik/timanställning under sommaren 2024
Ort Halmstad och Varberg
Län Hallands län
Land Sverige
Referensnummer 2023/1302
Kontakt Halmstad: Stefan Larsson, Avdelningschef , 035-131711 Varberg: Henrik Erling, Avdelningschef , 0720858901 BUP: Jennie Kihlman, Avdelningschef, 035-131773
Facklig företrädare Fackliga företrädare nås via växeln, 035-131000(vxl)
Publicerat 2023-11-27
Sista ansökningsdag 2024-04-28

Sök tjänsten