Direkt till innehållet

Digital strateg till Region Hallands nya IT-organisation

Ort: Halmstad

Anställningsform: Tillsvidareanställning, 100%

Publicerad: 2022-09-26

Sista ansökningsdag: 2022-10-16

Sök tjänsten

Vi behöver förstärka teamet kring våra uppdrag. Är du vår nya kollega som vill vara en del av en modern organisation i spännande utveckling?

Arbetsuppgifter

Du kommer som digital strateg att ingå i ett team där arbetsglädje, kunskap och utveckling står i centrum. Vi har ett stort och intressant uppdrag och erbjuder ett riktigt spännande arbete. 

Vi söker nu en digital strateg för hälso- och sjukvårdsområdet. Arbetet innebär att driva, koordinera och stötta Region Hallands utveckling och satsningar inom E-hälsoområdet så att digitala möjligheter kommer invånare och verksamheter till nytta, just nu med mycket fokus på ”den nära vården” och ”vård i hemmet”. Arbetet drivs i nära samverkan och dialog med nationella aktörer, vårdverksamheter, kommuner, högskola och andra.

Arbetet omfattar hela kedjan från idé till genomförande, vilket innebär samordning av idéer, planering av utvecklingsarbete, implementering, uppföljning och etablering i förvaltningsstruktur. Ett nära samarbete med andra avdelningar inom IT och digitalisering (ITD) är en viktig del i arbetet. Även partnerskap och samarbete med övriga förvaltningar och digitala strateger är viktigt och en viktig del för att nå gemensamma mål i arbetet.

En viktig del i arbetet är omvärldsbevakning och kunskapsinhämtning. Arbetet sker utifrån flera olika perspektiv.

 

Om arbetsplatsen

Verksamhetsområdet Digitalisering hälso- och sjukvård består av tre avdelningar: E-hälsa och invånartjänster, Läkemedel och journaltjänster och Huvudjournal och hälsoinformatik. Våra tre avdelningar har i uppdrag att förvalta och utveckla information och applikation med spännvidd från strategisk till operativ nivå i hälso- och sjukvårdens digitalisering. Grunden för arbetet är proaktivt i partnerskap med verksamheten, kring såväl behov av lösning med ansvar för att säkerställa effekter och nytta för verksamhet, intressenter och användare.

 

Kvalifikationer

Du som söker ska ha för tjänsten lämplig högskoleutbildning. Tjänsten kräver gedigen kunskap om och erfarenhet av IT-strategiska frågor liksom av digitaliseringens möjligheter och utmaningar. Du har också erfarenhet av verksamhetsutveckling och utveckling av digitala tjänster utifrån ett användarperspektiv. Du bör ha kännedom om vad det innebär att arbeta i en politiskt styrd organisation.

Det är meriterande om du har god kännedom om digitaliseringens effekter på hälso- och sjukvårdsområdet. Du har god processkunskap och förståelse för hälso- och sjukvårdens processer, organisation och komplexitet samt erfarenhet från att arbeta användarnära med agila arbetssätt och tjänstedesign.

Du är resultatfokuserad med ett tydligt invånar- och patientfokus. Vi tror att du är öppen och nyfiken på nya sammanhang och kan konsten att skapa nätverk. Du är en god organisatör och kan hantera många olika uppgifter av olika dignitet samtidigt och på ett skickligt sätt. Du är även en god och inspirerande ledare, som kan samla ett team och driva arbetet framåt på ett målinriktat sätt. Du kan kommunicera på ett tydligt och pedagogiskt sätt med olika aktörer inom och utanför organisationen.

Du har en fingertoppskänsla och en god människokännedom som du använder i utvecklingsarbetet. Du har en förmåga att snabbt kunna ringa in en problembild och arbeta med problemlösning på ett konstruktivt sätt. Du vill och vågar stå i rampljuset och kommunicera tydliga budskap i olika sammanhang.

Du behärskar svenska och engelska i tal och i skrift. Körkort underlättar arbetet.

Varmt välkommen med din ansökan!

Vårt erbjudande

För oss är det viktigt att du ska trivas och utvecklas i ditt arbete. 
Läs mer om vad vi kan erbjuda dig som anställd.
Förmåner - Region Halland

Om Region Halland


Region Halland är till för alla som bor och arbetar här i Halland. Vi är över 8 000 medarbetare inom 370 olika yrken som alla arbetar för att erbjuda en god hälso- och sjukvård och att främja tillväxt och utveckling. Vi ansvarar också för kollektivtrafiken i Halland och driver frågor inom områden som näringsliv, kultur och utbildning. Vår vision är ”Halland ­ – bästa livsplatsen” och med det menar vi att Halland ska bli den bästa platsen att bo på, utbilda sig, arbeta och driva företag i. Vi har kommit en bra bit på vägen, välkommen att följa med oss på vår resa! Läs mer om Region Hallands organisation, vårt uppdrag och vår vision.

Strävan efter jämställdhet, mångfald och likvärdiga villkor är både en kvalitetsfråga och en självklar del av Region Hallands värdegrund.

Region Halland krigsplacerar all tillsvidareanställd personal.

Till bemannings- och rekryteringsföretag och till dig som är försäljare:
Vi undanber oss vänligt men bestämt direktkontakt med bemannings- och rekryteringsföretag samt försäljare av ytterligare jobbannonser. Region Halland har upphandlade avtal.

Anställningsform Tillsvidareanställning
Anställningens omfattning Heltid
Tillträde Enligt överenskommelse
Löneform Månadslön
Antal lediga befattningar 1
Sysselsättningsgrad 100%
Ort Halmstad
Län Hallands län
Land Sverige
Referensnummer 2022/1315
Kontakt Camilla Kristensson, Avdelningschef, 070-3712281
Facklig företrädare Inger Ivarsson, Vision, 0340-481798
Dragica Grahovac, Saco, 073-3021543
Emma Tengvall, Kommunal, 0104-761900
Publicerat 2022-09-26
Sista ansökningsdag 2022-10-16

Sök tjänsten