Direkt till innehållet

Farmaceut till Hallands sjukhus Läkemedelsenhet i Halmstad

Ort: Halmstad

Anställningsform: Tillsvidareanställning, 100%

Publicerad: 2022-11-25

Sista ansökningsdag: 2022-12-12

Sök tjänsten

Arbetsuppgifter

Du kommer att ingå i den grupp av medarbetare som i huvudsak arbetar med kunskapstjänster och taktiska frågor inom vår läkemedelsförsörjning dvs konsultativt stöd till hälso- och sjukvården, läkemedelsupphandlingar, sortimentsstyrning, analys och uppföljning. Vi planerar för att dels införa It-stöd för lagerhantering, dels att förnya och expandera våra installationer av lagerautomater och i dessa utvecklingsarbeten ingår du som en del i projektteamet. Du kommer också att involveras i utvecklingsfrågor som berör vår framtida läkemedelsförsörjning.

Utifrån tidigare erfarenhet och kompetens så kan det också vara aktuellt att leda arbetet med att införa en satelitverksamhet till vår läkemedelsproduktion där tanken är att visst iordningställande av främst cytostatika ska kunna utföras i Halmstad. Utöver arbetsuppgifterna vid Läkemedelsenheten så kommer du också att delta i Läkemedelskommitténs terapigrupper.

Om arbetsplatsen

Läkemedelsenheten tillhör organisatoriskt Läkemedel Halland, en verksamhet som är organiserad under Hallands sjukhus lednings- och verksamhetsstöd. Hos oss arbetar ett tiotal farmaceuter som har verksamhetschefen för Läkemedel Halland som närmsta chef. Inom Läkemedel Halland finns också en avdelning för Läkemedelsproduktion som leds av en avdelningschef. Läkemedelsenheten arbetar främst med kunskaps- och expertstöd inom huvudprocesserna: läkemedelsförsörjning och läkemedelshantering emedan läkemedelsproduktionen ansvar för operativ verksamhet såsom slutenvårdsdos, extemporetillverkning och läkemedelsservice.

Läkemedelsenheten har bemannad verksamhet vid de båda akutsjukhusen och det är till medarbetargruppen vid Hallands sjukhus Halmstad som vi nu söker en ny kollega.

Här kan vi erbjuda dig stimulerande och utmanande arbetsuppgifter där du tillsammans med erfarna kollegor arbetar för att Region Halland har en effektiv, säker och kostnadseffektiv läkemedelsförsörjning men också att vi ligger i framkant vad gäller utveckling mot automatisering och digitalisering av läkemedelsförsörjningsprocesserna.

Kvalifikationer

Vi söker dig som ser det som stimulerande och utvecklande att arbete för en läkemedelsförsörjning i framkant.  Du är farmaceut, företrädesvis apotekare, gärna med erfarenhet av läkemedelsförsörjning inom ramarna för sjukhusapoteksverksamhet. Har du erfarenhet av utvecklingsarbete och projektledning så är det meriterande.

Vi sätter stort värde i att du som person är initiativtagande och strukturerad och har lätt för att samarbeta med andra.

Varmt välkommen med din ansökan!

Vårt erbjudande

För oss är det viktigt att du ska trivas och utvecklas i ditt arbete. Klicka här för att läsa mer om de förmåner vi kan erbjuda dig som anställd. 

Om Region Halland


Region Halland är till för alla som bor och arbetar här i Halland. Vi är över 8 000 medarbetare inom 370 olika yrken som alla arbetar för att erbjuda en god hälso- och sjukvård och att främja tillväxt och utveckling. Vi ansvarar också för kollektivtrafiken i Halland och driver frågor inom områden som näringsliv, kultur och utbildning. Vår vision är ”Halland ­ – bästa livsplatsen” och med det menar vi att Halland ska bli den bästa platsen att bo på, utbilda sig, arbeta och driva företag i. Vi har kommit en bra bit på vägen, välkommen att följa med oss på vår resa! Läs mer om Region Hallands organisation, vårt uppdrag och vår vision.

Strävan efter jämställdhet, mångfald och likvärdiga villkor är både en kvalitetsfråga och en självklar del av Region Hallands värdegrund.

Region Halland krigsplacerar all tillsvidareanställd personal.

Till bemannings- och rekryteringsföretag och till dig som är försäljare:
Vi undanber oss vänligt men bestämt direktkontakt med bemannings- och rekryteringsföretag samt försäljare av ytterligare jobbannonser. Region Halland har upphandlade avtal.

Anställningsform Tillsvidareanställning
Anställningens omfattning Heltid
Tillträde Enligt överenskommelse
Löneform Månadslön
Antal lediga befattningar 1
Sysselsättningsgrad 100%
Ort Halmstad
Län Hallands län
Land Sverige
Referensnummer 2022/1639
Kontakt Patrik Olsson, verksamhetschef, 070-6231763
Facklig företrädare Elisabeth Johansson, Sveriges Farmaceuter, 0340-481191
Publicerat 2022-11-25
Sista ansökningsdag 2022-12-12

Sök tjänsten