Direkt till innehållet

Anders Åkvist blir ny chefsläkare

Publicerad: 2020-09-10 Senast ändrad:

Den 1 november börjar Anders Åkvist som regional chefläkare i Region Halland. Anders Åkvist arbetar idag som chefläkare för Närsjukvården Halland.

Anders Åkvist har en bakgrund som specialistläkare i allmänmedicin och har förutom sin nuvarande roll på Närsjukvården varit medicinskt ledningsansvarig på Vårdcentralen Hertig Knut samt varit engagerad inom Hallands Läkarförening.

– Anders Åkvist har en gedigen erfarenhet och bidrar även med värdefulla kunskaper från sitt arbete inom Närsjukvården. Jag ser fram emot att arbeta tillsammans med Anders i det fortsatta arbetet för en god hälso- och sjukvård för våra invånare och patienter, säger Ola Johansson, biträdande hälso- och sjukvårdsdirektör.

I uppdraget som regional chefläkare ingår det bland annat att arbeta övergripande med områden som kvalitets- och patientsäkerhetsarbete samt att vara ett stöd i kunskapsstyrningen. Arbetet sker i nära samverkan med ledning och politik samt hälso- och sjukvårdens verksamheter.

– Jag har ett stort intresse för medicinsk kvalitet och patientsäkerhet och ser fram emot att även arbeta med frågan på en regional nivå. Som regional chefläkare får jag möjlighet till samarbete med verksamheter såväl inom hela Region Hallands hälso- och sjukvård som hos våra viktiga samarbetspartner i Hallands kommuner och hos de privata vårdgivarna. Jag ser fram emot att på en regionnivå få tillfälle att stödja vårdens medarbetare i deras viktiga arbete, säger Anders Åkvist.