Direkt till innehållet

Dokumentärfilmare sökes

Publicerad: 2019-12-10 Senast ändrad:

Vi söker dig, dokumentärfilmare i vardande, som vill träffa likasinnade och utveckla ditt eget projekt. Sök till Tempo Meet-up!

Tempo Meet-up är ett talangprogram som pågår under Tempo dokumentärfilmfestival 2-8 mars 2020 i Stockholm.

Kultur i Halland – film erbjuder en filmare medverkan i Tempo Meet-up

Kultur i Halland – Film erbjuder en filmare från Halland att delta i dokumentärfilmsprogrammet Meet-up under Tempo dokumentärfilmfestival i Stockholm, tillsammans med deltagare från andra regioner.

Målgruppen är professionella men relativt oetablerade filmare, som även kan ha en bakgrund i en annan disciplin såsom konst eller journalistik.

De uttagna deltar tisdag lunch den 3 mars – torsdag den 5 mars fram till lunch. Exakt program kommer senare. Deltagarna är även välkomna på invigningen måndagen den 2 mars.

Uttagna deltagare erhåller boende, resa samt branschackreditering. Det vi bjuder på, förutom programmet, är två hotellnätter (tisdag – torsdag) i delat rum, samt lunch första dagen. Om du som blir uttagen som deltagare vill komma redan på måndagen och vara med på invigningen fixar vi biljetter, dock står vi inte för hotellrum natten mot tisdag.

Tidigare deltagare berättar

2019 års deltagare från Halland var Johanna Andersson, Färgfilm. Så här berättar hon:

–Jag uppskattar alltid väldigt mycket att träffa andra likasinnade filmare i sådana här sammanhang. Tempo Meet-up var inte ett undantag. Det var intensiva, roliga dagar och jag fick med mig värdefulla tankar och energi hem till mitt dokumentärprojekt. Det är också väldigt roligt att detta forum/program äger rum parallellt med Tempo dokumentärfestival!

2018 års deltagare från Halland var Eva och Jörgen Persson, Seagull Production.

Anna Öst var 2017 års Meet-updeltagare från Halland. Så här säger hon:

–Missa inte chansen att få delta i Tempo Meet-up. En fantastiskt möjlighet att få uppleva det kreativa mötet. Träffa, presentera, se, lyssna, utbyt tillsammans med filmskapare från hela landet under en intim men rik dokumentärfilmsfestival. Det var för mig en mycket värdefull och rolig upplevelse!

Så här säger Björn Dahlman – 2016 års filmare från Halland som deltog på Meet-up:

–Meet-up är ett utmärkt sätt att knyta ihop regionerna och filmare, både för filmare och regionerna/filmpoolernas skull. På Meet-up får man möjlighet att knyta samman och nätverka på ett helt annat sätt en ett vanligt festivalbesök där dom naturliga mötesplatserna inte finns på samma sätt. Överlag tycker jag att konceptet fungerar väldigt bra. Kul och inspirerande att träffa andra filmare med liknande frågor och problem. Även mötet med erfarna filmare är väldigt värdefullt. Tack för att jag fick möjlighet att vara med på detta arrangemang!

Vill du vara med? Ansök senast 16 januari

För intresseanmälan, mejla till anna.k.eriksson@regionhalland.se – senast torsdagen den 16 januari. Beskriv vad du arbetar med för projekt, vad du gjort tidigare, och varför du skulle vilja delta.