Direkt till innehållet

Härligt firande när nya enheten för kranskärlsröntgen invigdes

Publicerad: 2024-03-20 Senast ändrad:

Under onsdagen firades det stort när ett nytt PCI-labb för kranskärlsröntgen invigdes på sjukhuset i Halmstad. I samband med invigningen välkomnades medarbetare och särskilt inbjudna till öppet hus.

Lokalerna var fyllda när en mycket glad och nöjd sjukhuschef, Carolina Samuelsson, hälsade välkommen. Överläkare och medicinskt ledningsansvarig Johan Pontén fick äran att klippa bandet. I filmen nedan berättar han om vad det gör för skillnad att nu ha tillgång till ännu ett labb.

Stolthet var den gemensamma nämnaren hos alla talare.
– Det var drygt fyra år sedan som vi såg behovet av att förstärka PCI-möjligheterna och tog ett politiskt beslut, sa Christian Lidén, ordförande i Driftnämnden för Hallands sjukhus. Därför är det roligt att idag vara med och inviga utökningen som kommer gynna alla oss hallänningar. Att den medicinska utvecklingen går fort vet vi, och jag är stolt över hur hjärtsjukvården i Halland har tagit ansvar och utvecklats de senaste åren.

För Hallands alla hjärtan

Annelie Ekengren Eliasson, verksamhetschef på Medicinkliniken i Halmstad, riktade varma tack till alla inblandade.
– Det här är en stor dag för Hallands alla hjärtan! Vi hoppas att ni inte behöver komma hit igen, men om ni gör det kan ni vara trygga med att ni blir väl omhändertagna av ett team som brinner för hjärtsjukvården, och som nu har ännu bättre förutsättningar.

Även Helena Pärna, tillförordnad avdelningschef, var stolt idag:
– Jag är imponerad över hur bra verksamheten har flutit på under tiden som stora förändringar har pågått. Personalen har gjort ett fantastiskt jobb med flytten, vi är vana att arbeta i team och det har verkligen varit till nytta i det här projektet. Samarbetet med byggprojektet har gått utmärkt och vi är också glada att vi har hållit tidplanen.

Efter invigningen bjöds på en unik möjlighet att se lokalerna och träffa medarbetare inom hjärtsjukvården.

Johan Pontén om det nya PCI-labbet