Direkt till innehållet

Niyaz Hareni vann priset Läkare som leder

Publicerad: 2023-11-13 Senast ändrad:

Varje år delar Sveriges läkarförbund ut hederspriset ”Läkare som leder”, för att uppmärksamma och uppmuntra gott ledarskap bland kolleger. 2023 års pristagare är Niyaz Hareni, Specialistläkare i ortopedi och överläkare/verksamhetschef på ortopedkliniken på Hallands sjukhus.

Foto: Björn Qvarfordt

Har satt Varberg på kartan inom AT

Motiveringen till priset lyder: ”Med sin lyhördhet, lösningsorienterade arbetssätt och sitt öppna ledarskap har han satt Varberg på kartan genom tre raka förstaplatser på SYLF:s AT-ranking. Som chef är han handlingskraftig och han har en unik förmåga att ta sig an komplexa problem, samtidigt som han har arbetat proaktivt med arbetsmiljön och skapat en kultur kring vikten av att jobba med mjuka värden. I en tid där klimatet för dagens underläkare är tufft är en chef som ser och hör alla medarbetare oerhört viktigt.”

Hederspriset delades ut i samband med Läkarförbundets fullmäktige 8-9 november. Prissumman är 25 000 kronor.

Ett gediget lagarbete bakom

– Jag är otroligt hedrad över detta fina pris, säger Niyaz Hareni. Det känns jätteroligt att bli uppmärksammad, men jag måste understryka att denna framgång inte hade varit möjlig utan alla kloka och härliga kollegor som jag haft runt mig. Det är ett gediget lagarbete bakom och jag hoppas att laget tar åt sig av äran!

Om Sveriges läkarförbund

Sveriges läkarförbund är läkarnas professions- och fackförbund med över 57 000 medlemmar. Förbundet arbetar med fackliga frågor som löner, arbetsmiljö och anställningsvillkor samt professionsfrågor som utbildning, forskning, etik, sjukvårdspolitik, företagande och ledarskap.