Direkt till innehållet

’’Odla din hatt’’ – teaterdockor ska få nya halmhattar

Publicerad: 2023-10-10 Senast ändrad:

Föreningen Gröna Lådan har i höst sått svedjeråg på två kvadratmeter mark som de har lånat av en ekobonde utanför Varberg.  Rågen ska skördas nästa sommar och sedan bli till halmhattar  till föreningens teaterdockor.

Annika och dockorna. Dockorna är tillverkade av återbruksmaterial och lin som vi odlat på åkern. Till nästa år kommer de få varsin halmhatt. Foto: Privat

 

Gröna lådan är en ideell förening som förenar natur och kultur i sin verksamhet. De odlar både sådant som går att äta och ta del av på andra sätt.

– Förhoppningsvis har vi både hattar och kostymer av egenodlad halm och lin till våra teaterdockor nästa höst, säger Annika Pedersen av medlemmarna i föreningen.

Föreningen har flera strängar på sin lyra. De spelar, till exempel, musikteater för barn i förskoleåldern, bland annat, på öppna förskolan Familjens hus på Håstensområdet i Varberg.

Se filmen om hur Gröna lådan förberett odlingen!

 

Före frosten. Nu hoppas vi att kärnorna gror före frosten kommer så att vi kan få se lite grönska titta upp, säger Annika Pedersen. Foto: Privat

 

Vill du veta mer om Gröna lådan?

www.gronaladan.com
www.Instagram.com/gronalodan

”Odla din hatt” arrangeras av Kultur i Halland – Slöjd i samarbete med Äskhults by, efter en idé av Halmens Hus och Hemslöjdskonsulenterna i Västra Götalandsregionen.