Direkt till innehållet

Säkra din plats på vårens kurser vid våra folkhögskolor

Missade du anmälan till vårens kurser? Ingen panik! På Region Hallands folkhögskolor finns lediga platser.

Publicerad: 2023-11-23 Senast ändrad:

För dig som är intresserad av att studera till vårterminen har vi lediga platser på ett flertal kurser vid våra folkhögskolor. I januari 2024 startar vårterminen på Löftadalens folkhögskola i Åsa och Katrinebergs folkhögskola i Vessigebro, och det finns fortfarande möjlighet att skicka in din ansökan till ett antal av våra kurser.

En ung person sitter vid en dator och ler stort.

Ansök till Allmän kurs för att komplettera grundskolan eller gymnasiet

Just nu finns det lediga platser på Allmän kurs, speciellt utformad för dig som strävar efter att komplettera grundskole- och/eller gymnasieutbildning. Genom att läsa Allmän kurs får du chansen att uppnå de krav på behörighet som du behöver för att kunna ansöka vidare till universitet, högskola eller yrkeshögskola.

På Allmän kurs anpassar vi studierna utifrån dina intressen, behov och förutsättningar. Här har du möjlighet att sätta din egen studietakt och vi anpassar en individuell studieplan baserat på din tidigare studiebakgrund och dina personliga mål.

Allmän kurs finns i flera varianter på våra folkhögskolor:

Ansök till särskilda kurser för att profilera dig för yrken eller högre studier

Vi har även tillgängliga platser på särskilda kurser:

Så ansöker du

Mer information om kursernas innehåll, ansökningskrav och hur du ansöker finns tillgänglig på Löftadalens folkhögskolas webbplats och Katrinebergs folkhögskolas webbplats.

Sista ansökningsdag varierar beroende på den specifika kursen så vänta inte med att söka – ansök idag!