Direkt till innehållet

Sjukvårdsministern besöker Halland

Den 15 november får Region Halland besök av sjukvårdsminister Acko Ankarberg Johansson (KD). Under besöket kommer ministern att göra verksamhetsbesök och träffa regionledningen.  

Publicerad: 2023-11-14 Senast ändrad:

Sjukvårdsminister Acko Ankarberg Johansson planerar att besöka samtliga regioner under mandatperioden för att föra en dialog om hälso- och sjukvården och besöka olika verksamheter. Besöket i Halland blir det andra i ordningen för ministern, som utöver samtal med regionledningen kommer att besöka Hallands sjukhus Halmstad och Vårdcentralen Andersberg.

− Vi är glada över att kunna välkomna sjukvårdsministern till Halland. Det är en tid med utmaningar för samtliga regioner, samtidigt som hälso- och sjukvården står inför stora omställningar där förändrade förutsättningar kräver nya arbetssätt. Vi välkomnar dialogen med ministern och möjligheten att lyfta det halländska perspektivet, säger Mikaela Waltersson, regionstyrelsens ordförande (M).

Hallands sjukhus framgångsrika arbete med precisionsmedicin i vården av patienter med hjärtsvikt är en av de saker som sjukvårdsministern vill höra mer om under besöket i Halland. I planeringen finns också ett verksamhetsbesök på vårdcentralen i Andersberg för att få veta mer om närsjukvårdens arbete och arbetssätt.

− Vi har en hälso- och sjukvård av hög kvalitet i Halland. Det är positivt att vi får möjlighet att visa våra verksamheter från specialistvården till primärvården, som ju är navet i det viktiga arbetet med god och nära vård, säger Mikaela Waltersson.