Direkt till innehållet

Snart kan du chatta med Folktandvården Halland

Den 16 april öppnar de första klinikerna hos Folktandvården dörrarna för alla hallänningar att söka tandvård digitalt via chatt och videosamtal. Ett smidigt och enkelt alternativ att söka tandvård i Halland.

Publicerad: 2024-04-09 Senast ändrad:

Hallänningarna kommer nu att kunna få en snabbare bedömning av olika besvär, exempelvis vid olycksfall för att se om de behöver komma in till kliniken för behandling eller om det räcker med egenvård, säger Lena Sannabo, områdeschef Folktandvården.

Många besvär i munnen, som blåsor och sår kan bedömas och ibland behandlas på distans. Detsamma gäller om man upplever problem med visdomständer eller besvär efter en behandling. För dig som kund blir det en vinst då du inte behöver åka in i onödan, och för kliniken som kan erbjuda tider till andra.

Chatten kan även användas för mer administrativa ärenden som hälsosamtal, uppföljning efter besök och receptförnyelse eller fakturafrågor. Men också ersätta dagens fysiska hälsomöten med 1- åringar, med information till föräldrar om hur de ska ta hand om sitt barns tänder.

Chatten kommer att bemannas av samtliga yrkeskategorier såsom tandsköterska, tandhygienist och tandläkare på klinikerna. Tjänsten är helt gratis för barn upp till 23 år samt för frisktandvårdskunder. Den 26 april har samtliga folktandvårdskliniker infört digital tandvård.