Direkt till innehållet

Utbilda dig i underbar miljö

Region Hallands två folkhögskolor, Katrineberg i Vessigebro och Löftadalen i Åsa, har förutom allmänna kurser, ett stort utbud av estetiska utbildningar: Bild och konst, dans, film, keramik, musikal, musikproduktion, singer/songwriter och skådespeleri.

Publicerad: 2019-04-14 Senast ändrad:

Utbildningarna på våra folkhögskolor är inte bara för unga utan passar alla som vill fylla på sina kunskaper, skaffa sig behörighet för fortsatta studier  eller utveckla sin kreativitet i fantastiska miljöer och tillsammans med andra som har samma drömmar.

Löftadalens folkhögskola

Löftadalen, som ligger precis vid havet  mellan Göteborg och Varberg, kan du komplettera dina grundskole- och/eller gymnasiestudier, eller utveckla dina estetiska sidor inom bild och konst, keramik, dans, musikal, musikproduktion och singer/songwriter. Ansök senast 19 maj!

Katrinebergs folkhögskola

Till Katrineberg, som ligger naturskönt utanför Falkenberg, är det hög tid att söka om du redan i höst vill vill läsa in behörighet till gymnasiet/högskolan eller är intresserad av film, skådespeleri, konst, friskvård och hälsa. Det finns mycket att välja på – sök nu! Sista ansökningsdagen till de flesta kurserna är 26 april (Filmlinjen 10 maj).

Hallands konstskola

Hallands Konstskola som ligger i Halmstad (men drivs av Katrinebergs folkhögskola) utgår undervisningen från deltagarnas förmågor och intressen. Studierna ger goda förutsättningar för såväl vidareutbildning som arbetsliv. Sista ansökningsdag till konstskolan är 10 maj.