Direkt till innehållet

Vaccinintervallet kortas ytterligare – till tre månader

Publicerad: 2022-02-01 Senast ändrad:

Nu kortas intervallet mellan den andra och tredje vaccindosen mot covid-19 till tre månader för alla personer över 18 år. Det meddelade Folkhälsomyndigheten på måndagskvällen. Det tidigare intervallet mellan doserna var fem månader.

Den mycket kraftiga smittspridningen av covid-19 i hela landet ligger bakom beslutet att korta tidsintervallet till påfyllnadsdosen, från fem månader till tre, enligt Folkhälsomyndigheten.

− Två doser ger ett bra skydd mot allvarlig sjukdom och död. Den tredje dosen förlänger och stärker det skyddet. Det är viktigt att vaccinera sig så snart möjligheten ges, säger biträdande smittskyddsläkare Sandra Samuelsson.

Från den 1 februari, klockan, 06.30, kan invånare över 18 år boka tid för vaccination. För invånaren öppnar bokningssystemet en månad efter dos 2.

− Det här beskedet har vi väntat på och vi har fortsatt god kapacitet för att kunna ta emot de personer i Halland som nu blir aktuella för dos tre, säger Bibi Estev, områdeschef pandemiuppdrag i Region Halland.

Det finns fortsatt inget besked kring en tredje dos vaccin för personer under 18 år.