Direkt till innehållet

Jobba hos Folktandvården Halland

Vårt mål är att ha Sveriges nöjdaste kunder där vi tror på delaktighet och nytänkande för att nå dit. Med korta beslutsvägar vill vi göra det möjligt för alla att bli sitt bästa, där du som individ syns och kan göra din stämma hörd. Här gör du avtryck och ditt engagemang gör skillnad.

Att som medarbetare få växa och ständigt utvecklas tillsammans med sina arbetskamrater är viktigt. Det är då vi når vårt gemensamma mål – en frisk mun för alla, alltid.

Hos oss på Folktandvården Halland gör du skillnad varje dag. Vi är Hallands största tandvårdsföretag med cirka 370 medarbetare på 25 olika kliniker, vilket gör karriärmöjligheterna många oavsett om du är ny i din yrkesroll eller inte.

Att jobba hos oss

Att jobba hos oss innebär korta beslutsvägar och att du som individ syns och kan göra din stämma hörd. Här gör du avtryck och ditt engagemang gör skillnad.
Som medarbetare på Folktandvården Halland har du en närhet till flera professioner och specialistyrken, där vi stöttar varandra i det dagliga arbetet. Alla våra medarbetare tar tillsammans ett stort ansvar för att god munhälsa och frisktandvård, där vi också motiverar patienter till egenvård.

Introduktion som nyanställd

Hos oss får du ett unikt introduktionsprogram där vi, utöver Folktandvårdens gemensamma introduktionsdagar och utbildning i vårt journalsystem, lägger upp en introduktion som anpassas efter din bakgrund och dina erfarenheter.

 • Tillgång till en mentor och handledartid
 • Introduktionsprogram för nyanställda
 • Personlig karriär- och utvecklingsplan
 • Kontinuerlig kompetensutveckling med möjligheter till fördjupning inom olika områden
 • Terapisamtal varje vecka med hela teamet där man diskuterar fall och stöttar varandra
 • Nära samarbeten med andra klinker och nätverk.
 • Möjlighet till vidareutbildning
 • Unika möjligheter för auskultationer inom specialisttandvården
 • Möjlighet att arbeta med egen specialistkompetens inom ortodonti

Samarbete och nätverkande

Klinikerna i Halland har ett tätt samarbete med varandra och driver gemensamma projekt ihop. Du har även möjlighet till samarbete med universitet, Hallands forskningsenhet (FoU) och Specialisttandvården.
Våra kliniker i Region Halland har gemensamma arbetsplatsträffar, externa föreläsare och utvecklingsdagar, men också träffar då vi bara umgås för att ha trevligt tillsammans. Här hjälper vi varandra i det dagliga arbetet, ett exempel på det är våra gemensamma terapimöten då vi tar upp olika patientfall.

Vi jobbar för ett aktivt medarbetarskap

Framtiden är spännande och vi vill satsa på den och på oss som jobbar här – därför har flera av våra kliniker även infört digital scanning (3shape) och arbetar med andra tekniker som ska utveckla tandvårdsområdet i Halland. Dina tankar och idéer på hur vi kan utvecklas är viktiga och vi uppmuntrar personligt engagemang.

Att jobba som tandhygienist på Folktandvården Halland

Linn Gustafsson jobbar som tandhygienist på Folktandvården Västra Vall och berättar hur det är att jobba på Varbergs största klinik.

Att jobba som tandläkare på Folktandvården Halland

Linnea Berg på Folktandvården Breared berättar varför hon valde Folktandvården Halland och hur det är att jobba som tandläkare och klinikchef här. Att pendla till jobbet från Kungsbacka-Varberg är också ett smidigare än pendling in till Göteborg tycker Linnea.

 

Att jobba som tandsköterska på Folktandvården Halland

Ayshegyul Salibram sökte sig aktivt till Folktandvården Breared så fort hon blev klar med sin utbildning då hon själv varit patient där i många år och gillade stämningen och det goda bemötandet på kliniken. Ayshegyul berättar om hur det är att jobba som tandsköterska på sin klinik.

Förmåner

Vi är en hälsodriven organisation och vi tror på hållbara medarbetare. Vi erbjuder flera förmåner till exempel friskvårdsbidrag, subventionerade resekort, flextid och löneväxling.

Mål och vision

Vårt mål är att ha Sveriges nöjdaste kunder där varje kund ska känna sig sedd.

Vår långsiktiga målbild är:

 • Att välja oss ska vara enkelt
 • Tillsammans hjälper vi dig till en friskare munhälsa
 • Vi upplevs som EN Folktandvård i hela Halland

Det är lätt att trivas i Halland

Det är lätt att må bra och trivas i Halland. Att hitta kvalitet och enkelhet i vardagen. Här finns en oändligt vacker och varierande natur, med allt från de milsvida sandstränderna vid kusten till den tysta storskogen i öster. I Halland är det också nära till allt. Länet är litet till ytan och inom ett par timmar når man storstäder som Göteborg, Malmö och Köpenhamn.

Hallänningarnas goda hälsa återspeglar sig hos vår personal. Våra medarbetare är bland de friskaste i landet och de flesta stannar hos oss i många år. Vi hoppas att du vill bli en av dem!

Vad händer på Folktandvården just nu? Här hittar du mer om vårt utbud och var i länet vi finns.

Senast ändrad: