Direkt till innehållet

Specialist-/ Överläkare sökes till Vårdavdelningen Kungsbacka

Ort: Kungsbacka

Anställningsform: Särskild visstidsanställning, 80% Region Halland erbjuder dig heltid. Utökning av arbetstiden kan komma att erbjudas vid någon annan arbetsplats

Publicerad: 2022-11-25

Sista ansökningsdag: 2022-12-18

Sök tjänsten

Hallands sjukhus Kungsbacka erbjuder specialistvård med hög kvalitet och god tillgänglighet. Inom sjukhuset finns mottagningsverksamhet inom kirurgi, ortopedi, urologi, medicin med flera subspecialiteter, öron-, näsa- och hals, ögon, mödravård, gynekologi samt barn. Vidare finns en vårdavdelning för palliativ vård samt inneliggande rehabilitering, främst geriatrisk. I Kungsbacka sker en ständig utveckling av specialistvården. Operationsavdelningen har huvudsakligen dagkirurgisk inriktning med möjlighet till postoperativ flerdygnsvård på Vårdavdelningen. Vid sjukhuset finns även en röntgenavdelning.

Arbetsuppgifter

Vi söker dig som vill vara med och vidareutveckla vården i Halland. Du blir en del i teamet på Vårdavdelningen och i den palliativa verksamheten i öppen- och slutenvård. Ronderna blir tillfällen till kunskapsutbyte och metodutveckling utöver deras ordinarie funktion. Läkararbetet kännetecknas av hög närvaro och tillgänglighet för patienten samt arbetskollegor med korta beslutsvägar och levande metodutveckling.

Ditt uppdrag är att tillsammans med avdelningens medarbetare utveckla den patientfokuserade vården ur ett kvalitativt och evidensbaserat arbetssätt i ett nära samarbete med Närsjukvården, övriga sjukhus i Halland samt Sahlgrenska Universitetssjukhus. Hör gärna av dig så berättar vi mer.

Tjänsten är ett vikariat på 6 månader med eventuell möjlighet till förlängning. 

Om arbetsplatsen

Vårdavdelningen har 17 vårdplatser och teamet för palliativ konsultverksamhet har också sin bas här. Platserna på avdelningen fördelas mellan personer med behov av geriatrisk rehabilitering, patienter knutna till det palliativa teamet med öppen retur samt patienter som opererats på Kungsbacka sjukhus och är i behov av postoperativ vård första dygnet. De sistnämna ansvarar de opererande specialisterna för.

På avdelningen arbetar för närvarande 3 överläkare.

Kvalifikationer

Du har bäst förutsättningar att trivas hos oss om du har ett flexibelt arbetssätt samt gärna diskuterar och reflekterar gemensamt. Då vi ofta möter patienten och anhöriga i svåra livssituationer, blir ditt intresse för samtalet och det personliga mötet extra viktigt. God samarbetsförmåga är också av stor vikt.

Vi söker dig som är leg. läkare, gärna specialist i geriatrik, palliativ medicin, internmedicin, allmänmedicin, onkologi eller lungmedicin. Vi lägger stor vikt vid personlig lämplighet.

Varmt välkommen med din ansökan!

Urval och intervjuer sker löpande under ansökningstiden, vilket innebär att du kan komma att kallas till intervju innan sista ansökningsdag.

Vårt erbjudande

För oss är det viktigt att du ska trivas och utvecklas i ditt arbete. 
Läs mer om vilka förmåner vi kan erbjuda dig som anställd.

Om Region Halland


Region Halland är till för alla som bor och arbetar här i Halland. Vi är över 8 000 medarbetare inom 370 olika yrken som alla arbetar för att erbjuda en god hälso- och sjukvård och att främja tillväxt och utveckling. Vi ansvarar också för kollektivtrafiken i Halland och driver frågor inom områden som näringsliv, kultur och utbildning. Vår vision är ”Halland ­ – bästa livsplatsen” och med det menar vi att Halland ska bli den bästa platsen att bo på, utbilda sig, arbeta och driva företag i. Vi har kommit en bra bit på vägen, välkommen att följa med oss på vår resa! Läs mer om Region Hallands organisation, vårt uppdrag och vår vision.

Strävan efter jämställdhet, mångfald och likvärdiga villkor är både en kvalitetsfråga och en självklar del av Region Hallands värdegrund.

Region Halland krigsplacerar all tillsvidareanställd personal.

Till bemannings- och rekryteringsföretag och till dig som är försäljare:
Vi undanber oss vänligt men bestämt direktkontakt med bemannings- och rekryteringsföretag samt försäljare av ytterligare jobbannonser. Region Halland har upphandlade avtal.

Anställningsform Särskild visstidsanställning
Anställningens omfattning Deltid
Tillträde Snarast eller enligt överenskommelse
Löneform Månadslön
Antal lediga befattningar 1
Sysselsättningsgrad 80% Region Halland erbjuder dig heltid. Utökning av arbetstiden kan komma att erbjudas vid någon annan arbetsplats
Ort Kungsbacka
Län Hallands län
Land Sverige
Referensnummer 2022/1626
Kontakt Terese Pilbo, Avdelningschef, 0725-465406
Facklig företrädare Anders J Jönsson, Hallands Läkarförening, 0300-565351
Publicerat 2022-11-25
Sista ansökningsdag 2022-12-18

Sök tjänsten