Direkt till innehållet

ST-Läkare till Klinisk kemi och transfusionsmedicin Halmstad

Ort: Halmstad

Anställningsform: Tillsvidareanställning, 100%

Publicerad: 2024-03-25

Sista ansökningsdag: 2024-04-21

Sök tjänsten

Arbetsuppgifter

Som läkare i verksamheten förväntas man bli involverad i alla medicinska aspekter som rör verksamheten. Man kommer få en bred erfarenhet samtidigt som möjligheter ges till fördjupande kunskaper inom specifika ansvarområden.

En individuellt utformad utbildningsplan kommer upprättas samt ett ST-läkarkontrakt. När ST-perioden är klar blir man specialist inom Klinisk kemi. I vår verksamhet förväntas man även hantera transfusionsmedicinska frågor, ffa gällande blodgivare, eftersom uppgiften ingår i vår klinik.

Då verksamhetens ansvar gällande patientnära analyserande kommer utökas de kommande åren förväntas man även hantera frågor gällande dessa metoder. Man kommer samarbeta i team med tex sjukhuskemister, biomedicinska analytiker och molekylärbiolog.

Det är en utåtriktad roll att jobba inom klinisk kemi och transfusionsmedicin och vi vill ha en nära kontakt med våra beställare, samt att man representerar kliniken i regionala eller nationella grupperingar. Då klinikens samtliga läkare idag är placerade i Halmstad kommer också ST-utbildningen ske där, men arbetsuppgifter kan förekomma vid samtliga orter där vi har verksamhet.

Om arbetsplatsen

Klinisk kemi och transfusionsmedicin är en länsövergripande verksamhet och har drygt 155 medarbetare med laboratorier i Halmstad, Falkenberg, Varberg och Kungsbacka. Större ansvarsområden är diagnostik inom tex allmänkemi, hematologi, koagulation, molekylärbiologi. Vi ansvarar även för transfusionsmedicin med blodcentral i Varberg och Halmstad. Vi har ett konsultavtal på en specialist inom klinisk immunologi och transfusionsmedicin för frågor inom transfusionsmedicin.

För närvarande har vi fyra överläkare i verksamheten varav en fungerar som medicinskt ledningsansvarig. Övriga yrkeskategorier i verksamheten är biomedicinska analytiker, sjukhuskemister, sjuksköterskor, undersköterskor, molekylärbiologer mm.

Kvalifikationer

Vi söker dig som är legitimerad läkare. Om du har erfarenhet inom laboratoriemedicin är det meriterande. Som person bör du vara strukturerad och kunna driva egna processer eftersom du i förlängningen kommer ansvara för egna ämnesområden. Då laboratoriet är ackrediterat är det viktigt att du är kvalitetsmedveten, följer och förstår policys och riktlinjer. Vi ser vidare att du är  stabil och kontrollerad i situationer som uppkommer och har fokus på rätt saker. 

För att lyckas väl i rollen krävs en samarbetsförmåga och en god och säker kommunikation med både kollegor, patienter och övriga kontakter. Det är därför viktigt att du har goda kunskaper i svenska språket, tal som skrift. Stor vikt kommer läggas vid personlig lämplighet.

Varmt välkommen med din ansökan!

Vårt erbjudande

För oss är det viktigt att du ska trivas och utvecklas i ditt arbete. 
Läs mer om vilka förmåner vi kan erbjuda dig som anställd.

Om Region Halland


Region Halland är till för alla som bor och arbetar här i Halland. Vi är över 8 000 medarbetare inom 370 olika yrken som alla arbetar för att erbjuda en god hälso- och sjukvård och att främja tillväxt och utveckling. Vi ansvarar också för kollektivtrafiken i Halland och driver frågor inom områden som näringsliv, kultur och utbildning. Vår vision är ”Halland ­ – bästa livsplatsen” och med det menar vi att Halland ska bli den bästa platsen att bo på, utbilda sig, arbeta och driva företag i. Vi har kommit en bra bit på vägen, välkommen att följa med oss på vår resa! Läs mer om Region Hallands organisation, vårt uppdrag och vår vision.

Strävan efter jämställdhet, mångfald och likvärdiga villkor är både en kvalitetsfråga och en självklar del av Region Hallands värdegrund.

Region Halland krigsplacerar all tillsvidareanställd personal.

Till bemannings- och rekryteringsföretag och till dig som är försäljare:
Vi undanber oss vänligt men bestämt direktkontakt med bemannings- och rekryteringsföretag samt försäljare av ytterligare jobbannonser. Region Halland har upphandlade avtal.

Anställningsform Tillsvidareanställning
Anställningens omfattning Heltid
Tillträde Enligt överenskommelse
Löneform Månadslön
Antal lediga befattningar 1
Sysselsättningsgrad 100%
Ort Halmstad
Län Hallands län
Land Sverige
Referensnummer 2024/336
Kontakt Katarina Junevik, Verksamhetschef, 070-8713676
Facklig företrädare Malin Holmgren, Hallands läkarförening, 035174339
Publicerat 2024-03-25
Sista ansökningsdag 2024-04-21

Sök tjänsten