Webbplatser

Webbplatser ikon

Stöd till företagare

Här hittar du olika typer av stöd eller finansiering för dig som vill starta, redan driver eller vill utveckla ditt företag.

De företagsstöd som Region Halland ger får inte sätta konkurrensen ur spel och det offentligt finansierade stödet ska komplettera marknaden. De stödpengar som finns ska fördelas så att de gör nytta på bästa sätt.

Samlad service och information från flera myndigheter finns på Verksamt.se Länk till annan webbplats. för dig som funderar på att starta, redan driver, vill utveckla eller ska avveckla ett företag

Tips och råd på hemmaplan. På näringslivskontoret i din hemkommun kan du få tips och råd och de är duktiga på vägleda dig så att du får kontakt med rätt aktör.

Business Halland Länk till annan webbplats. och Halland ställer om Länk till annan webbplats. kan du hitta erbjudanden för företagsutveckling i Halland.

Stöd att söka i Halland

Timbanken Länk till annan webbplats. är till för dig som ska starta eller utveckla ditt företag i Halland. Du får fem kostnadsfria timmar med en expert – välj själv vad du vill få bättre koll på. Experter ger dig råd om hur du gör bättre affärer och syns mer, du får tips om hur du jobbar smartare och driver ditt företag framåt.

Tillsammans med Almi Företagspartner erbjuder Region Halland flera olika checkar för utveckling. Genom checken betalar vi hälften av kostnaden när du vill vidareutveckla företaget, era varor, tjänster eller processer med hjälp av en konsult. Företag kan bland annat söka pengar för att jobba med forskning och utveckling, digitalisering, internationalisering, produktutveckling och grön omställning. Hos Almi Företagspartner Halland Länk till annan webbplats. finns mer information om checkarna och om hur du söker en check.

Almi Företagspartner Länk till annan webbplats. erbjuder lån till företagets olika faser, från innovation till mikrolån, företagslån och exportfinansiering.

Almi Invest Länk till annan webbplats. är ett riskkapitalbolag som investerar i svenska bolag med skalbara affärsidéer och möjlighet till långsiktig värdetillväxt.

Länsstyrelsen Halland Länk till annan webbplats. erbjuder bland annat stöd till dig som vill utveckla din verksamhet på landsbygden.

Fler erbjudanden för dig som vill utveckla ditt företag hittar du på Business Halland Länk till annan webbplats..

Stöd för energieffektivisering

Vill du arbeta mer effektivt med att minska energianvändningen i ditt företag och därmed minska kostnaderna för energi?

Energieffektivisera ditt företag

Stöd att söka nationellt

Vinnova Länk till annan webbplats. är Sveriges innovationsmyndighet. Deras uppgift är att bidra till en hållbar tillväxt genom att förbättra förutsättningarna för innovation. Merparten av medlen fördelas genom utlysningar där företag, offentliga aktörer och andra organisationer kan söka finansiering.

Tillväxtverket Länk till annan webbplats. har bland annat regionala stöd som företag i hela landet som har en marknad som sträcker sig utöver den egna regionen kan söka. Tillväxtverket finansierar även utveckling i små och medelstora företag genom utlysningar med olika inriktningar under olika tidsperioder.

Energimyndigheten Länk till annan webbplats. bidrar till att identifiera och utveckla affärsidéer och företag inom energisektorn.

Industrifonden Länk till annan webbplats. är en stiftelse bildad av staten som har till uppdrag att främja den industriella tillväxten och utvecklingen i Sverige, genom att erbjuda kapital, kompetens och nätverk till små och medelstora företag med stor tillväxtpotential.

Jordbruksverket Länk till annan webbplats. erbjuder stöd till dig som driver företag eller har annan verksamhet på landsbygden. Hos Jordbruksverket finns också stöd som du kan söka oavsett var du är verksam.

Stöd att söka inom EU och internationellt

Enterprise Europe Network Länk till annan webbplats. ger kostnadsfria råd kring vilka EU-stöd som ditt företag kan söka.

Vinnova Länk till annan webbplats. har samlat flera olika program där svenska företag som vill arbeta med europeiska partners inom teknisk forskning och utveckling kan söka finansiering.

Sida Länk till annan webbplats. erbjuder olika finansiella mekanismer för att stödja initiativ som kommer från näringslivet, liksom stöd och rådgivning för att utveckla samarbeten med ett urval av länder.

Exportcenter Väst för dig som vill exportera

Exportcenter Väst består av tio av Sveriges främsta exportfrämjande organisationer som tillsammans guidar företag internationellt. Erbjudandet riktar sig till små- och medelstora företag i Västra Götaland och Halland. Om du behöver hjälp, oavsett var du befinner dig på din exportresa, så hittar du allt på ett och samma ställe: Exportcenter Väst Länk till annan webbplats.

Med hjälp av Exportcenter Väst kan du bland annat:

  • Ta del av gratis kompetens inom export.
  • Snabbt komma i kontakt med rätt person.
  • Hitta all kompetens samlad på ett ställe.
  • Få hjälp oavsett var på exportresan du befinner dig.

Senast ändrad: