Direkt till innehållet

Frisktandvård

Frisktandvård innebär att du tecknar ett avtal om tandvård till fast pris per månad. Vi ger dig regelbundna tandvårdskontroller, nödvändiga behandlingar samt råd och stöd om hur du själv sköter om dina tänder och din mun på bästa sätt. Inga oväntade utgifter eller överraskningar och en trygghet om något händer.

 

Avtalet som tecknas gäller i tre års tid och förlängs efter ny överenskommelse. En stor fördel med Frisktandvård är att du kan flytta med dig ditt avtal i hela Sverige.

Vad kostar det?

Idag kostar Frisktandvård i Region Halland från 38 kr/mån.*

Priset för Frisktandvård baseras på din munhälsa. Det innebär en lägre månadskostnad för dig som har en mindre risk att få problem med tänderna.

Det finns tio avgiftsklasser för Frisktandvård, vilken grupp du hamnar i beror på vilket skick dina tänder är i. Kontakta din Folktandvårdsklinik för att få reda på vilken prisklass du tillhör.

* I månadskostnaden ingår det allmänna tandvårdsbidraget (ATB), som gäller från och med det år man fyller 24. Alla som är inskrivna i svensk allmän försäkringskassa får ett allmänt tandvårdsbidrag. För dig under 30 över 64 blir månadskostnaden lägre på grund av ett högre allmänt tandvårdvårdsbidrag.

Alla priser är 2021 års priser och anges i svenska kronor.

*Alla som är inskrivna i svensk allmän försäkringskassa får ett allmänt tandvårdsbidrag (ATB) från och med den 1 juli det år man fyller 24. Prisnivåerna förutsätter att du, oavsett ålder, använder ditt allmänna tandvårdsbidrag som delbetalning av Frisktandvården. Månadskostnaden ovan är din faktiska kostnad efter att tandvårdsbidraget är använt.

** För dig under 30 och över 64 blir månadskostnaden lägre på grund av ett högre allmänt tandvårdsbidrag.

Vad ingår?

Det mesta ingår inklusive undersökningar, lagningar och akuttandvård.

  • Regelbundna undersökningar och kallelser
  • Förebyggande tandvård i form av ett personligt egenvårdsprogram
  • Akuttandvård
  • Lagningar vid karies, eller trasiga fyllningar
  • Rotfyllningar
  • Tanduttagningar
  • Enstaka kronor och bettskenor ingår
  • Akut tandvård på din klinik eller på andra Folktandvårdskliniker i Sverige
  • Möjlighet att flytta med dig ditt avtal till annan Folktandvårdsklinik i Sverige

Läs fullständiga avtalet här.

Teckna Frisktandvård

För att få reda på din aktuella tandstatus och prisklass, gör vi en undersökning och planerar eventuell behandling. Både undersökningen och behandlingen görs till ordinarie pris och ingår inte i avtalskostnaden.

Efter undersökningen och eventuell behandling informeras du om vilken avgiftsklass du tillhör, beroende på din tandstatus.

Du får då ta ställning till om du vill teckna avtal, som börjar gälla direkt vid tecknandet. Avtalet gäller i tre år och du kan när som helst säga upp avtalet under perioden. Du får erbjudande om nytt omtecknande vid avtalsperiodens slut.

Här kan du teckna avtal direkt eller ställa frågor till oss.

Eller ring oss på 035-13 43 29 för att få reda på ditt månadspris direkt.

Senast ändrad: