Direkt till innehållet

Dans och Rum för Dans

Kultur i Halland arbetar med dans på flera sätt, dels genom institutionen Rum för Dans och dels genom utvecklingsarbete.

Vi arrangerar och producerar dans, visar gästspel från hela världen, samt arbetar för att bredda publiken och upplevelsen. Vi stödjer dansare och koreografer i deras arbete, genom residens, samproduktioner och andra samarbeten. Vi arbetar för barn och unga med workshopar, med dans som hälsofrämjande insats och arrangerar koreografitävlingen Skapa dans.

Utvecklingsområdet dans

Det regionala utvecklingsarbetet inom området innebär att främja dans för både publik och utövare, med barn och unga som prioriterad målgrupp. Möjligheterna att dansa och se dans utvecklas i ett samspel mellan kommunala aktörer, studieförbund, institutioner och Region Halland.

Detta vill Region Halland:

  • Stärka infrastruktur för dans och utveckla deltagande inom dansområdet
  • Förstärka residens- och samproduktionsverksamheten
  • Utveckla och fördjupa publikarbetet
  • Stimulera långsiktig samverkan kring dans för barn och unga
  • Främja möjligheterna för danskonstnärer att skapa och utvecklas i Halland

Läs mer i Hallands kulturstrategi och kulturplan 2021–2024.

Rum för Dans – den halländska dansscenen

På scenerna Falkhallen i Falkenberg och Kungsbacka Teater visar vi samtida dans. Institutionen Rum för Dans ska göra dansen mer tillgänglig genom produktion och arrangemang, och bidra till utveckling och förnyelse av konstområdet. Rum för Dans är ett samarbete med Kungsbacka kommun och Falkenbergs kommun.

Läs mer om Rum för Dans och aktuell säsong på rumfordans.se

Logotyp Rum för Dans.

Rum för Dans är part i Dansnät Sverige

Dansnät Sverige är ett arrangörsnätverk som arbetar för att sprida och främja samtida danskonst i Sverige. Nätverkets 14 parter och 30-talet samarbetspartner består av föreningar, institutioner, kommuner, regioner och landsting från Norrbotten till Skåne. Dansnät Sverige finansieras av Kulturrådet.

Dansnät Sveriges nationella samproduktioner är interregionala samarbetsprojekt mellan nätverkets parter, där Rum för Dans ingår. Samarbetet är unikt i sin utformning och storlek, det stärker ett regionalt och lokalt sammanhang i en nationell kontext.

www.dansnatsverige.se

Följ Rum för Dans

Följ Rum för Dans på Facebook

Följ Rum för Dans på Instagram

Anmäl dig till Rum för Dans nyhetsbrev

Skapa dans – Koreografitävling för unga

Tillsammans med samarbetsrådet för regional dansutveckling (SRD) arrangerar vi årligen koreografitävlingen Skapa Dans för unga 14-22 år. Efter den regionala tävlingen väntar riksfinal i Stockholm.

Danskalendern SeDans.se

SeDans.se är ett danskalendarium för den professionella dansen i Skåne och Halland. Sedans.se underlättar för den dansintresserade att hitta föreställningar och få information om när, var och hur man kan se dans och köpa biljetter.

Läs mer på webbplatsen sedans.se

Kontakt

Annika Ostwald, verksamhetsledare / konstnärlig ledare – Rum för Dans
Telefon: 073-588 93 80
E-post: annika.ostwald@regionhalland.se

Marta Vassegård, utvecklare – dans
Telefon: 079-098 21 91
E-post: marta.vassegard@regionhalland.se

Anna Leppäjoki, dansproducent
Telefon: 072 524 22 81
E-post: Anna.Leppajoki@regionhalland.se

Senast ändrad: