Webbplatser

Webbplatser ikon
Bakgrundsmönster

Vårdcentralerna i Laholm

När du blir sjuk, skadar dig eller behöver råd om vård och hälsa är du välkommen till någon av våra vårdcentraler i Laholm. Vi hjälper dig på plats hos oss eller på distans.

Förnya ditt recept via chatt

Börjar dina mediciner ta slut? Via vår chatt kan du enkelt och snabbt förnya dina recept.

Få hjälp via KBT på nätet

Problem med ångest och stress? KBT, kognitivt beteendeterapi, hjälper dig att göra viktiga förändringar för att må bättre. Gör en intresseanmälan här.

Hälsosamtal 40-åringar

Du som är listad hos oss och fyller 40 år under 2024 kommer under året att få en inbjudan till ett hälsosamtal.

Illustration av två händer som håller ett hjärta.

Lista dig på en av våra vårdcentraler

Du listar dig till en av våra vårdcentraler genom att gå till 1177.se. Scrolla i listan efter de vårdcentraler som börjar med namnet ”Vårdcentralen”.

Aktuellt just nu

Patienter med bröstsmärta får snabbare vård efter blodprov i hemmet

Larmet går – en patient ringer om smärta i bröstet. SOS alarm skickar närmaste lediga ambulans – det är högsta prioritet. Ambulanspersonalen kommer till platsen och tar ett blodprov på patienten vid misstänkt hjärtinfarkt. Blodprovet bidrar till att patienten snabbare kommer till vårdavdelning om det behovet finns eller förkortar vistelsen på akuten innan hemgång.

Arbetsskor införs för vårdnära medarbetare

Det finns en stor politisk enighet i Region Halland i frågan om arbetsskor. Samtliga partier har lyft den på olika sätt och förra året fanns frågan med i alliansens Mål och Budget som vann majoritet. Beslutet var att arbetsskor skulle utredas och genomföras under 2024.

Hjärtsjukvården i Halland gör stora framsteg

Dödligheten har minskat, fler kan leva längre med hjärtsjukdom och tillgänglighet till kranskärlsröntgen och ballongvidgning (PCI) har ökat i Halland. Det är några av de resultat som ett genomtänkt och uthålligt arbete inom hjärtsjukvården i länet visar, men det finns fler förbättringar att göra. Johan Pontén är hjärtläkare på medicinkliniken på Hallands sjukhus i Halmstad och gläds över utvecklingen.

Arbete pågår för den AI-förstärkta medarbetaren

AI är en fråga för hela Region Halland. På IT och Digitalisering och särskilt på avdelningen Digital arbetsplats och plattformar är det stort fokus på smarta system som frigör resurser och förenklar vår vardag.

Ökad risk för kikhosta i Halland

Flera fall av kikhosta har den senaste veckan konstaterats i Halland. Fallen är från olika delar av länet och har inte någon uppenbar koppling till varandra.