Slöjd

- tillvaratar kulturarvet, främjar näringen och förmedlar kunskap.

Vävda armband

Slöjd och konsthantverk kan vara en naturlig del av människors vardag, en möjlighet till arbete och försörjning, en meningsfull fritidssysselsättning, en hälsofrämjande aktivitet och något som ger spännande upplevelser.

Området innefattar slöjd och hantverk från allmogesamhällets självhushåll och traditionella skråhantverk, byggnadshantverk, småskalig industri, konsthantverk samt subkulturer som återbruk, aktivism och Do-It-Yourself. Sverige berikas dessutom med slöjd och hantverk som har sina rötter i andra länder.

Projektmedel

Vill du ansöka om projektmedel från Region Halland?

Nyheter

 • Slöjd på Kulturnatten i Halmstad

  14 augusti 2014

  Kulturnatt Tillsammans med Halmstads hemslöjdsförening deltar Region Halland - Slöjd i årets Kulturnatt den 6 september.
 • Timbanken

  14 augusti 2014

  Är du blivande, ny eller etablerad slöjd/konsthantverksföretagare!?
 • Återblick: Återbruk på Hallandsgården

  14 augusti 2014

  Återbruk Lördagen den 12 juli var det en heldag för hela familjen på Hallandsgården i Halmstad. Dagen fylldes med inspiration kring hållbar konsumtion och återbruk i alla…
 • Ny utvecklare på Kultur i Halland

  14 augusti 2014

  Veronica Olofsson har nyligen påbörjat sitt arbete som utvecklare i slöjd och konsthantverk på Kultur i Halland. Här presenterar hon sig:
 • En dag i stickningens tecken

  07 augusti 2014

  Nåltovat ansikte Dags att sticka upp! - den 27 september på Katrinebergs folkhögskola. Här kan du välja en workshop eller två, njuta av god mat och fika och mingla med andra…
Fler nyheter... Prenumerera med RSS