Slöjd

- tillvaratar kulturarvet, främjar näringen och förmedlar kunskap.

Vävda armband

Slöjd och konsthantverk kan vara en naturlig del av människors vardag, en möjlighet till arbete och försörjning, en meningsfull fritidssysselsättning, en hälsofrämjande aktivitet och något som ger spännande upplevelser.

Området innefattar slöjd och hantverk från allmogesamhällets självhushåll och traditionella skråhantverk, byggnadshantverk, småskalig industri, konsthantverk samt subkulturer som återbruk, aktivism och Do-It-Yourself. Sverige berikas dessutom med slöjd och hantverk som har sina rötter i andra länder.

Projektmedel

Vill du ansöka om projektmedel från Region Halland?

Nyheter

 • Ull och får - på längden och tvären

  06 oktober 2014

  Årets upplaga av Ull i Kubik arrangeras söndagen 12 oktober på Naturum Getterön i Varberg, kl 10-15. Utställning, försäljning, hantverkare, tipspromenad och intressanta…
 • Open Space - om konstutveckling i Halland

  06 oktober 2014

  Vill du vara med och skapa nya former för kultur och hälsa i Halland? Välkommen till Open Space på Löftadalens folkhögskola 18/11 kl 13-18.
 • Konst i Hallands Open Space 2014

  23 september 2014

  Den 18/11 är det dags för Konst i Hallands årliga seminarium Open Space. Den här gången riktar vi särskilt fokus på temat Kultur och hälsa.
 • Opphämta i Halland - Spännande mönsterskatt blir mer tillgänglig

  19 september 2014

  Opphämta För några år sedan var det inte många som vävde opphämta i Halland eller som behärskade kunskapen om hur den vävdes. Med syfte att väcka liv i den halländska opphämtan…
 • Utställning och stickkafé i Varanger

  25 augusti 2014

  Utifrån ett gemensamt mönster På fredag den 29/8 blir det sticktema på Varanger Samiska Museum i nordligaste Norge, som en del i projektet Utifrån ett gemensamt mönster.
Fler nyheter... Prenumerera med RSS