Slöjd

- tillvaratar kulturarvet, främjar näringen och förmedlar kunskap.

Vävda armband

Slöjd och konsthantverk kan vara en naturlig del av människors vardag, en möjlighet till arbete och försörjning, en meningsfull fritidssysselsättning, en hälsofrämjande aktivitet och något som ger spännande upplevelser.

Området innefattar slöjd och hantverk från allmogesamhällets självhushåll och traditionella skråhantverk, byggnadshantverk, småskalig industri, konsthantverk samt subkulturer som återbruk, aktivism och Do-It-Yourself. Sverige berikas dessutom med slöjd och hantverk som har sina rötter i andra länder.

Projektmedel

Vill du ansöka om projektmedel från Region Halland?

Nyheter

 • Konst i Hallands Open Space 2014

  23 september 2014

  Den 18/11 är det dags för Konst i Hallands årliga seminarium Open Space. Den här gången riktar vi särskilt fokus på temat Kultur och hälsa.
 • Opphämta i Halland - Spännande mönsterskatt blir mer tillgänglig

  19 september 2014

  Opphämta För några år sedan var det inte många som vävde opphämta i Halland eller som behärskade kunskapen om hur den vävdes. Med syfte att väcka liv i den halländska opphämtan…
 • Utställning och stickkafé i Varanger

  25 augusti 2014

  Utifrån ett gemensamt mönster På fredag den 29/8 blir det sticktema på Varanger Samiska Museum i nordligaste Norge, som en del i projektet Utifrån ett gemensamt mönster.
 • Slöjd på Kulturnatten i Halmstad

  14 augusti 2014

  Kulturnatt Tillsammans med Halmstads hemslöjdsförening deltar Region Halland - Slöjd i årets Kulturnatt den 6 september.
 • Timbanken

  14 augusti 2014

  Är du blivande, ny eller etablerad slöjd/konsthantverksföretagare!?
Fler nyheter... Prenumerera med RSS