Ekologisk hållbarhet
Ekologisk hållbarhet innebär att utveckling sker inom gränserna för vad planeten klarar av. Detta innebär att vi behöver bruka utan att förbruka eller missbruka ekologiska resurser.
Fungerande ekosystem är en förutsättning för allt liv på jorden och utgör basen för de ekosystemtjänster som bidrar till en god livsmiljö. De halländska ekosystemen ska skyddas och förvaltas så att de kan fortsätta bidra med mat, dricksvatten, bioenergi, kolbindning, rekreation med mera.
Utsläppen av miljö- och hälsofarliga ämnen och effekter av klimatförändringar bidrar till att fler människor blir sjuka och att belastningen på hälso- och sjukvården ökar, liksom kostnaderna. Klimatförändringar hotar hälsa och liv även i Halland, eftersom alla berörs av de konsekvenser som förändringarna för med sig.
De verksamheter som Region Halland bedriver kräver energi, läkemedel, livsmedel, textilier, medicinteknisk utrustning, engångsprodukter, transporter med mera för att fungera och det är helt grundläggande att arbeta med ekonomisk, social och ekologisk hållbarhet i allt regionen gör.
Senast ändrad: