Webbplatser

Webbplatser ikon

Europa Direkt Halland

Europa Direkt Halland är alla hallänningars informationskontor för EU-frågor. Kontoret är ett av 15 kontor i Sverige som ingår i EU-kommissionens informationsnätverk av ungefär 420 lokala kontor runt om i hela EU.

Europa Direkt Halland arbetar med att höja kunskapen om EU, dess politik och prioriteringar och främja en lokal debatt om europeiska frågor. Det görs bland annat genom att man arrangerar olika evenemang, seminarier och utbildningar öppna för allmänheten eller specifika målgrupper som gymnasielever, studenter politiker eller tjänstemän.

Kontoret samarbetar gärna med till exempel grund- och gymnasieskolor, akademi, studieförbund eller civilsamhällesorganisationer som har intresse att gemensamt lyfta EU-frågor som skapar dialog och ökat intresse.

Europa Direkt Halland har sitt kontor på Rådhuset i Halmstad men arbetar i hela Halland. Halmstads kommun är värdorganisation men kontoret drivs genom ett samarbete och partnerskap med EU-kommissionens representation i Sverige med stöd av Region Halland

Det här är Europa Direkt

Senast ändrad: