Webbplatser

Webbplatser ikon

Sägner och berättande

I lärarhandledningarna för Expedition kulturarv hittar du information om Hallands historia, länkar, litteratur med mera att hitta mer fakta i. Det finns även tips på hur du kan arbeta med kartan inom olika ämnen i skolan.

I Halland kryllar det av berättelser och sägner. På den här sidan fyller vi på med mer material och tips på hur ni kan jobba med sägner kopplade till platser runt er skola.

Sagokorten

Sagokort är ett spännande sätt att få fram knasiga och fantasifulla sagor. Det uppmuntrar och underlättar berättandet. Ingen saga är fel eller för knasig. Ingen saga är heller för lång eller för kort.

I pdf:erna som finns att ladda ner på den här sidan hittar du sagokort färdiga för utskrift. Skriv ut, klipp ut och laminera!

Det finns tre kategorier; platser, föremål och figurer som har fått olika färger på korten.

Blanda de tre högarna med kort, dra ett från varje och utifrån kombinationen du får hittar du på en saga. Det går också bra att bara dra två kort, eller till exempel ett kort från figurhögen och två från föremålshögen.

Ni kan även gärna hitta på egna kort och lägga till, exempelvis om ni vill ha med er egen skola, eller något lokalt runt skolan.

Sagokort – figurer (PDF) Pdf, 175 kB.

Sagokort – föremål (PDF) Pdf, 176 kB.

Sagokort – platser (PDF) Pdf, 177 kB.

Senast ändrad: