Direkt till innehållet

Pressmeddelanden

Plats för både ros och ris

Publicerad:

Halländska författare möter läsare och Varbergs kritikredaktion i ett evenemang på Varbergs bibliotek den 1 april då det även är release för vår kritikskrift!

Kultur

Kultursektorn i Halland får tillskott i årets budget

Publicerad:

Den regionala kulturbudgeten i Halland förstärks med drygt 11,6 miljoner kronor i år. Staten har utökat sitt stöd till Halland med 1,4 miljoner kronor och Region Halland har utökat budgeten för kulturverksamhet med cirka 10,2 miljoner kronor. Kulturbudgeten som fördelades på onsdagens möte i Region Hallands driftnämnd Kultur och skola...

Kultur

Tio konstnärer får Region Hallands arbetsstipendium

Publicerad:

Förvaltningen Kultur och skola har beslutat att tilldela tio konstnärer Region Hallands arbetsstipendium. Årets stipendiater är bosatta i Falkenberg, Halmstad, Simlångsdalen, Slöinge, Steninge, Ugglarp, Unnaryd och Ullared.

Kultur

De får årets kritikstöd för författare

Publicerad:

För femte året i rad har författare i Halland haft möjlighet att söka stöd för att få en professionell, kritisk läsning av sina verk. Nu är urvalet gjort och årets kritikstöd går till författarna Karin Holtsung Samsonowitz och Alex Bennheden.

Kultur

Biblioteken arrangerar äppelveckor

Publicerad:

Under äppelveckorna bjuder biblioteken i Halland in till olika aktiviteter för barn och unga med funktionsnedsättningar och deras anhöriga. Det blir sagostunder, föreläsningar, utställningar, livepodd och mycket annat. Äppelveckorna uppmärksammar bibliotekens äppelhyllor. Där hittar du olika slags media för och om barn och ungdomar med funktionsnedsättningar, såväl tillfälliga som livslånga....

Kultur

Textil konst ur regionens samling visas under VÄV2022

Publicerad:

Under VÄV2022 finns en unik möjlighet att se textila konstverk ur Region Hallands konstsamling. Konstverken har hämtats in från arbetsplatser i hela regionen där de till vardags kommer personal, patienter och besökare till gagn. Utställningen visas på Nolltrefem i Halmstad 22–24 september.

Kultur

Din berättelse kan bli film

Publicerad:

Vill du berätta en historia som inte finns att se som film idag? Saknas din röst? Nu efterlyser Kultur i Halland – Film nya berättelser för film. Kanske är det just din berättelse som väljs ut!

Kultur

Två dagar i filmens tecken

Publicerad:

När PLAY filmdagar arrangeras i Halmstad den 17–18 september blir det två fullspäckade dagar med film och workshopar. Den röda mattan är utrullad, marschallerna är tända och bubblet bubblar! Dessutom är det fri entré.

Kultur

21 projekt får regionalt kulturstöd

Publicerad:

Region Halland har i maj fördelat kulturstöd till 11 filmprojekt och 10 projekt inriktade på kulturutveckling. Sammanlagt har 2 275 000 kr fördelats. Region Halland har prioriterat de här projekten utifrån 43 inkomna ansökningar. Två gånger per år fördelar Region Halland stöd för genomförande av idéer som bidrar till förnyelse och...

Kultur