Webbplatser

Webbplatser ikon

Hela Halland läser

Var med i Hallands största bokcirkel!

Hela Halland läser arrangeras för elfte gången 2024 och innebär olika aktiviteter på biblioteken i Halland, med bokcirklar och författarbesök. Idén är att många i hela Halland läser samma bok och möts kring läsupplevelsen på olika sätt.

Årets bok i Hela Halland läser 2024 är vald

Fotograf av författaren Sara H. Olsson och omslagsbild för boken "Fiendevän", samt en symbol med texten "Hela Halland läser".

Boken som valts är Fiendevän av Varbergsbaserade författaren Sara H. Olsson och handlingen utspelar sig i den lilla byn Ellinge utanför Varberg.

Parallellt med ett historiskt spår om två syskon på en gård, som på 1940-talet gömmer och vårdar en ung skadad tysk desertör, löper en nutida berättelse om Paula som flyttat från Stockholm med man och 1-åriga dottern. Medan dottern skolas in på förskola vandrar Paula omkring och försöker lära känna sin nya hembygd. Ganska snart förstår hon att det finns en tystad historia kring en nedbrunnen gård.

Under två veckor våren 2024, vecka 16 och 17, kommer Sara H. Olsson att göra författarbesök på folkbiblioteken i alla kommuner i Halland. De olika kommunernas bibliotek, även många filialer inräknade, har utöver dessa författarbesök också egna program bestående av bokcirklar, samtal och föreläsningar.

Program och författarbesök hittar du i kalendern för kulturarrangemang

Hela Halland läser arrangeras av folkbiblioteken i Falkenberg, Halmstad, Hylte, Kungsbacka, Laholm och Varberg, Kultur i Halland samt Hallandsposten, Hallands Nyheter och Norra Halland.

Läs boken och var med du också!

Tidigare verk och författare i Hela Halland läser

Senast ändrad: