Webbplatser

Webbplatser ikon

Litteraturkartan Halland

Halland har tagit plats på Litteraturkartan.se där det är möjligt för alla att ta del av litteraturens och berättelsernas platser i landskapet.

Blåtonad bild där man ser en hästdragen vagn och en fyr i bakgrunden, på bilden ligger texten "Litteraturkartan Halland".

Fotografi: Carl Curman. Museum: Tekniska museet.

Litteraturkartan.se är en digital vandringskamrat som förutom på datorn också kan plockas fram på smarta telefoner och surfplattor. Du som är på resa i landskapet kan hitta överraskande berättelser eller intressanta personer att läsa om i närheten av där du befinner dig. Du kan självklart också ta del av berättelserna från valfri plats.

I materialet presenteras författare från medeltiden och framåt, men också berättelser som nu lyfts fram ur bokskåp och magasin tack vare digitalisering. Förutom självklara författare som August Bondeson, Olof von Dahlin, Klara Johansson, Elsa Grave och Sonja Åkesson möter vi en präst som skjuter mot sin stalkare, Sveriges första kvinnliga chefredaktör, sjörövare som går igen och färgstarka kvinnor och män genom århundradena.

Kartan med tillhörande texter finns på Litteraturkartan.se Länk till annan webbplats. – klicka på platsmarkörerna för att få fram mer information.

Litteraturkartan Halland är ett samarbete mellan Litteraturbanken.se och Region Halland och syftar till att lyfta fram kopplingen mellan plats, litteratur och kulturarv i landskapet.

Kontakt

Christina Kall, litteraturutvecklare
Tel. 072-145 47 86
Christina.Kall@regionhalland.se

Senast ändrad: