Webbplatser

Webbplatser ikon
Meny

Att filma i Halland

Det ska vara enkelt att filma i Halland och i de halländska kommunerna Kungsbacka, Varberg, Falkenberg, Hylte, Halmstad och Laholm.

För att filma på offentliga platser krävs tillstånd. Sök de tillstånd du behöver i god tid före planerad inspelning, särskilt vid större inspelningar.

Filma på offentliga platser

Sök tillstånd från Polisen

För att filma på offentlig plats måste du ha tillstånd från Polisen Länk till annan webbplats..

Om inspelningen innehåller vapen, rån eller annat som kan uppfattas som en verklig händelse, kontakta Polisen på telefon: 114 14 och begär ledningscentralen.

I kollektivtrafiken

Om kollektivtrafiken kommer att påverkas av filminspelningen kontakta Hallandstrafiken Länk till annan webbplats. (gäller hela Halland), tel. 0771-33 10 30. Om det gäller kollektivtrafik i Kungsbacka, behöver du också kontakta Västtrafik Länk till annan webbplats., tel. 031-62 92 19 och e-post: trafikomlaggning@vasttrafik.se

Om filminspelningen påverkar större vägar, broar, vattenleder eller tunnlar, kontakta Trafikverket, tel. 0771-92 19 21. Du ska inte skicka någon ansökan till Trafikverket. Själva ansökan ställer du till Länsstyrelsen, som i sin tur hämtar in remissyttrande från Trafikverket.

Länsstyrelsens webbplats Länk till annan webbplats. finns de ansökningsblanketter du behöver.
Du kan även nå Länsstyrelsen på telefon: 010-224 30 00 eller e-post: halland@lansstyrelsen.se

Filma i fastigheter

Om du behöver få närmare information om vem som äger huset där du vill filma kan du kontakta Lantmäteriets fastighetsregister.

Kommunala verksamheter

För att filma i kommunernas idrotts- och motionsanläggningar, parkområden, med mera, kontakta respektive kommun. De halländska kommunerna är Kungsbacka, Varberg, Falkenberg, Hylte, Halmstad och Laholm.

Tillgång till elektricitet

I Halland ansvarar olika bolag för elnätet. Här finns en karta över bolagen: www.natomraden.se Länk till annan webbplats.

Filma personer ”på gatan” – vad gäller?

Integritestskyddsmyndigheten informerar på sin webbplats om vad som gäller om personuppgifter när du filmar och fotograferar människor Länk till annan webbplats.

Kamera&Bild förklarar i en artikel vad som gäller kring personuppgifter ”GDPR: Så påverkas fotografer av den nya lagen” (12 feb 2018) Länk till annan webbplats.

Filma med drönare

På Transportstyrelsens webbplats finns information om vad som gäller om du vill filma med drönare Länk till annan webbplats..

Kontakta oss för mer information

Behöver du andra miljöer men vet inte var du ska leta? Söker du produktionspersonal? Söker du praktikanter? Hur gick det med inspelningen? Kontakta oss gärna!

Anna Eriksson, utvecklare film, telefon: 035-17 98 93, e-post: Anna.K.Eriksson@regionhalland.se

Senast ändrad: